Aamuaurinko-sopimuksen kuukauden kahvi on suuren tuottajamaan pieni erikoisuus

Aamuaurinko-sopimuksen kuukauden kahvi on suuren tuottajamaan pieni erikoisuus

Kuukauden kahvi | Kolumbia: Acevedo Blend

Kolumbia on naapurimaa Brasilian ja planeetan toisen puoliskon markkinoita hallitsevan Vietnamin jälkeen maailman kolmanneksi suurin kahvintuottaja. Suurta massaa hallitsevat pääosin pienet tilat, ympäristön tarjotessa ainutlaatuista tukea.

Pitkät rantaviivat Atlantin ja Tyynenmeren rannikoilla, troopiset tasangot sekä sisämaassa nousevat vuoristot tekevät Kolumbiasta luonnon ja ympäristön puolesta erittäin monipuolisen. Kaksi pohjois-eteläsuunnassa kulkevaa vuorijonoa luovat mikroilmastoja, jotka mahdollistavat ympärivuotisen satokauden paikallisille kahvilajikkeille. Yksi maan kahvituotannon keskuksista on monille tuttu Medellin.

Maan sisäosissa 1500 metriä merenpinnasta sijaitseva Medellin on maan toiseksi suurin kaupunki. Maineeltaan se ei ole jäänyt pääkaupunki Bogotan varjoon, sillä Medellin tunnetaan lukuisten elokuvien ja sarjojen kautta maailman kuuluisimman huumekartellin kotipaikkana. Pablo Escobarin ja kartellien aika on jäänyt taakse 90-luvulla ja kaupunki kukoistaa kehityksellään. Maaliskuussa 2013 Medellin valittiin Urban Land Instituten kilpailussa "maailman innovatiivisimmaksi kaupungiksi"

Suuri tuotanto vaatii lukuisten tilojen yhteistä panosta vastaamaan viennin tarpeita. Massojen seasta löytyy pieniä perhetiloja, jotka suhtautuvat intohimoisesti kahvin tuottamiseen, näistä on valikoitunut myös meidän tarjoamamme huippulaatuinen, paikan päällä maistettu sekoitus.

Perinnön, perheen ja yhteisön voimalla syntyvä kahvi

Omar pitää kahvitilaa maan läntsiosien jylhissä laaksoissa yhdessä vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa, kahvin tuotannon hän on perinyt isältään ja työskennellyt sen parissa koko ikänsä. Pieni 12 hehtaarin tila on alunperin kattanut vain 2500 pensasta, nyt pensaita on 55000.

Investoiminen hedelmän sokeripitoisuutta mittaavaan Brix-mittariin on nostanut kahvin laatua merkittävästi ja avannut ovia suoramyyntiin vaativimmille asiakkaille, sen sijaan että tuotanto päätyisi osaksi massatoimituksia. Kahvin makeus on Omarin ylpeyden aihe, samoin kun yhteisön tuki, jonka hän uskoo olevan osa menestystään. Siksi tila on nimetty kotikylän mukaan.

Kaffa Roasteryn asiantuntijat vierailivat alueen tiloilla tutustumassa ja maistamassa omaan valikoimaan sopivia pientiloja. Tuottajien kanssa tehty Kaffa Hand Shake -sopimus takaa viljelijöille reilun kaupan ja kahvin ystäville kestävällä pohjalla tuotetun huippulaatuisen kahvin.

----------

Tie­sit­hän et­tä Lu­mon Aa­muau­rin­ko-säh­kö­so­pi­mus­ten mu­ka­na toi­mi­te­tut kah­vit ovat täy­sin ai­nut­laa­tui­sia ja ne paah­de­taan yk­si­noi­keu­del­la asiak­kail­lem­me.

"Yes, all are uni­que and roas­ted es­pe­cial­ly for all the inc­re­dib­le peop­le who ha­ve cho­sen to ma­ke a dif­fe­ren­ce, by choo­sing clean, sus­tai­nab­le ener­gy."
-Mi­ke Akins, Kaf­fa Roas­te­ry

Kaf­fa Roas­te­ry juh­li juu­ri 10 vuo­tis­ta tai­val­taan ja edus­taa maam­me van­him­pia pien­paah­ti­moi­ta.

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Valitse mielenrauha kiinteällä kilowattituntihinnalla. Tämä sopimus sopii kaikkiin kohteisiin.

  • 12 kk määräaikainen sopimus
  • Kiinteä hinta 5,92 snt/kWh
  • Ei perusmaksua

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, vastuullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi