Aamuaurinko-sopimuksen kuukauden kahvi saapuu Etiopiasta, kahvikulttuurin syntysijoilta

Aamuaurinko-sopimuksen kuukauden kahvi saapuu Etiopiasta, kahvikulttuurin syntysijoilta

Etiopia tunnetaan arabiankahvin, eli arabica-lajikkeen, alkuperämaana. Kahvia on nautittu seremoniallisesti vuosisatojen ajan ja ensimmäiset tarinat mystisen hedelmän piristävästä voimasta ulottuvat yli tuhannen vuoden taakse.

Ensimmäiset varmat merkit kahvin nauttimisesta löytyvät Jemeniläisestä sufilaisesta luostarista 1400-luvulta. Arabian niemimaalle kahvi oli kulkeutunut juuri Etiopiasta ja sata vuotta myöhemmin se oli löytänyt tiensä Maltalle.

Kahvi on edelleen Etiopian merkittävimpiä tuotteita ja Etiopialaiset kahvit tunnetaan korkealaatuisina ja maultaan tasapainoisen hedelmäisinä. Vierailijat, ystävät ja naapurit toivotetaan maassa tervetulleiksi kahviseremonialla, juoman sosiaalinen merkitys muistuttaa omaamme.

Kayon Mountain -kahvitilan juuret yltävät vuoteen 2012, mutta tuote itsessään ammentaa kahvin luontaisesta historiasta. Maan eteläosan ylängöiltä 2000 metrin korkeudesta saapuvat pavut kasvavat luonnon metsien keskellä. Heirloom-lajike polveutuu suoraan villinä kasvavista alkuperäisistä kasveista.

Ato Ismael johtaa tilaa lempeällä otteella, yli 300 satokauden työntekijää saavat ilmaisen kuljetuksen työpaikalle ja palkka on keskivertoa korkeampi. Uutta työvoimaa ei tarvitse hankkia ja kouluttaa joka vuosi sillä kaikki haluavat palata uudelleen lokakuusta helmikuuhun jatkuvan sesongin ajaksi Kayoniin.

Afrikan lempeä aurinko kuivaa kahvinpavut lihoineen luonnollisesti, papuja käännellään säännöllisesti tasalaatuisen lopputuloksen saamiseksi. Villin lajikkeen pehmeys maistuu joka kupillisessa, unohtamatta piristävää marjaisuutta.

----------

Tie­sit­hän et­tä Lu­mon Aa­muau­rin­ko-säh­kö­so­pi­mus­ten mu­ka­na toi­mi­te­tut kah­vit ovat täy­sin ai­nut­laa­tui­sia ja ne paah­de­taan yk­si­noi­keu­del­la asiak­kail­lem­me.

"Yes, all are uni­que and roas­ted es­pe­cial­ly for all the inc­re­dib­le peop­le who ha­ve cho­sen to ma­ke a dif­fe­ren­ce, by choo­sing clean, sus­tai­nab­le ener­gy."

-Mi­ke Akins, Kaf­fa Roas­te­ry

Kaf­fa Roas­te­ry juh­li juu­ri 10 vuo­tis­ta tai­val­taan ja edus­taa maam­me van­him­pia pien­paah­ti­moi­ta.

Seuraa unelmiasi, älä hintoja

Kuuden kuukauden määräaikainen sopimus kaikkiin kohteisiin, vaikka heti.

  • Kiinteä hinta 5,80 snt/kWh
  • Ei pitkää sitoutumista

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, vastuullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi