Etiopia tunnetaan arabiankahvin, eli arabica-lajikkeen, alkuperämaana. Kahvia on nautittu seremoniallisesti vuosisatojen ajan ja ensimmäiset tarinat mystisen hedelmän piristävästä voimasta ulottuvat yli tuhannen vuoden taakse.
Ensimmäiset varmat merkit kahvin nauttimisesta löytyvät Jemeniläisestä sufilaisesta luostarista 1400-luvulta. Arabian niemimaalle kahvi oli kulkeutunut juuri Etiopiasta ja sata vuotta myöhemmin se oli löytänyt tiensä Maltalle.
Kahvi on edelleen Etiopian merkittävimpiä tuotteita ja Etiopialaiset kahvit tunnetaan korkealaatuisina ja maultaan tasapainoisen hedelmäisinä. Vierailijat, ystävät ja naapurit toivotetaan maassa tervetulleiksi kahviseremonialla, juoman sosiaalinen merkitys muistuttaa omaamme.
Kayon Mountain -kahvitilan juuret yltävät vuoteen 2012, mutta tuote itsessään ammentaa kahvin luontaisesta historiasta. Maan eteläosan ylängöiltä 2000 metrin korkeudesta saapuvat pavut kasvavat luonnon metsien keskellä. Heirloom-lajike polveutuu suoraan villinä kasvavista alkuperäisistä kasveista.
Ato Ismael johtaa tilaa lempeällä otteella, yli 300 satokauden työntekijää saavat ilmaisen kuljetuksen työpaikalle ja palkka on keskivertoa korkeampi. Uutta työvoimaa ei tarvitse hankkia ja kouluttaa joka vuosi sillä kaikki haluavat palata uudelleen lokakuusta helmikuuhun jatkuvan sesongin ajaksi Kayoniin.
Afrikan lempeä aurinko kuivaa kahvinpavut lihoineen luonnollisesti, papuja käännellään säännöllisesti tasalaatuisen lopputuloksen saamiseksi. Villin lajikkeen pehmeys maistuu joka kupillisessa, unohtamatta piristävää marjaisuutta.
----------
Tiesithän että Lumon Aamuaurinko-sähkösopimusten mukana toimitetut kahvit ovat täysin ainutlaatuisia ja ne paahdetaan yksinoikeudella asiakkaillemme.
"Yes, all are unique and roasted especially for all the incredible people who have chosen to make a difference, by choosing clean, sustainable energy."
-Mike Akins, Kaffa Roastery
Kaffa Roastery juhli juuri 10 vuotista taivaltaan ja edustaa maamme vanhimpia pienpaahtimoita.