Aurinkoenergia tuottaa uusia ennätyksiä ja lupaa paljon tuleville vuosille

Aurinkoenergia tuottaa uusia ennätyksiä ja lupaa paljon tuleville vuosille

Maailman suurin aurinkosähkön varastointilaitos aukesi vuodenvaihteessa Havaijille. Samalla Kiina käynnisti maailman suurimman kelluvan aurinkovoimalan ja maailman laajin aurinkovoimala saatiin tuottamaan miljoonan kodin tarpeen verran sähköä Marokon maaperällä Saharan autiomaassa.

Marokon voimala ei ole suoraan kennoista sähköä tuottava laitos, vaan se edustaa keskittävää aurinkovoimaa. Säteily ohjataan peileillä nesteeseen, joka kuumentuessaan pyörittää turbiinia ja generaattoreita. Lopullisessa valmiudessa laitos tuottaa yli 580 megawattia sähköä, joka on enemmän kuin Loviisan ydinvoimalan yksittäiset yksiköt. Hanke näyttää suuntaa koko maanosan tulevaisuudelle kohti riippumatonta ja omavaraista energiantuotantoa.

Hawaiin järjestelmän tavoite on irtauttaa alue öljystä, sillä aiemmin pimeän aikaan energia on tuotettu pääosin erilaisilla generaattoreilla, joiden moottoreita pyörittävät tuontipolttoaineet. Ennätyksellisen järjestelmän myötä aurinkoenergiaa voidaan varastoida akkuihin jopa 100 megawattituntia. Tämä säästää vuodessa 14 miljoonaa litraa polttoainetta.

Suomalaiset yrityksen kasvattavat omavaraista sähköntuotantoa aurinkovoimalla

Tuulivoimasta tunnetussa Tanskassa tuotettiin viime vuonna ennätykselliset 2,8% vuotuisesta energiasta aurinkovoimalla. Luku voi tuntua pieneltä, mutta taustalla on merkittävä suuntaa näyttävä nousu sekä tehokkuudessa että tuotannon kasvussa.

Myös Suomessa on aurinkovoiman nousukausi, sillä taloyhtiöt ja yritykset täyttävät aktiivisesti kattoja aurinkopaneeleilla. Kaupallisten toimijoiden roolista kertoo se, kuinka S-Ryhmä on ABC-asemien ja supermarkettien lähes 40000:lla paneelilla maamme suurin aurinkosähkön tuottaja.

Johtavien verkkoyhtiöiden, Carunan ja Elenian, verkoissa oli vuonna 2017 yli 5000 sähkön pientuottajaa. Pientuottajien määrän uskotaan kaksinkertaistuneen lyhyessä ajassa. Pohjoismaiden suurin yksittäinen aurinkovoimala on Atrian Nurmon tehtaalla, jossa 24000 paneelia tuottaa omavaraista sähköä.

Tutustu valmiisiin paketteihin ja hanki oma aurinkosähköjärjestelmä!

Lue myös:

Energiaomavaraisuus on megatrendi, joka vie tuulivoimaa uuteen aikakuteen

Aurinkopaneelien investointituki kuuluisi myös yksityishenkilöille

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Valitse mielenrauha kiinteällä kilowattituntihinnalla. Tämä sopimus sopii kaikkiin kohteisiin.

  • 12 kk määräaikainen sopimus
  • Kiinteä hinta 5,92 snt/kWh
  • Ei perusmaksua

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, vastuullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi