Lumo Energia

Aurinkopaneelien asentaminen on loistava investointi

Aurinkopaneelien asentaminen on loistava investointi

Jopa 10 %:n tuotto sijoitetulle pääomalle

Moni aurinkopaneelikauppias tarjoaa omavaraisen energiajärjestelmän vertailuarvoksi hankkeeseen sijoitetun pääoman takaisinmaksuaikaa. Tämä on väärä tapa ajatella ympäristöä säästävän hankinnan kannattavuutta. Usein jää huomiotta, että aurinkopaneelien elinikä on huomattavasti takaisinmaksulaskelmassa huomioitua maksuaikaa pidempi. Vertailun kannalta tärkeimpiä ovat pitkän aikavälin vaikutukset

Vertaile vaihtoehtoisia investointeja ja näiden tuotto-odotuksia. Esimerkiksi 10 000 euroa maksava auto menettää arvoaan jokainen päivä ja auton käytöstä aiheutuu kuluja. Aurinkopaneelien tuottaessa esimerkiksi 500 euroa vuodessa säästöä sähkömenoihin, vastaa se 5 %:n vuotuista tuottoa 10 000 euron pääomalle. Aurinkopaneelien käytöstä ei aiheudu kuluja ja 25 vuoden takuulla asennettu laitteisto tuottaa verkosta ostettavan sähkön tilalle ilmaista energiaa myös takaisinmaksuajan jälkeen. Itse tuotettu aurinkosähkö on myös verovapaata eikä se kuulu sähkönsiirtomaksujen piiriin.

Omavaraisen sähköntuotannon kannattavuus kasvaa sähkön hintojen noustessa

Sähkön hinta on Suomessa ollut toistaiseksi merkittävästi Keski-Eurooppaa edullisempaa, mutta on odotettavissa, että sähkön siirtohinta nousee merkittävästi lähivuosina. Nämä tekijät puhuvat omavaraisen sähköntuotannon puolesta ja parantavat sijoituksen kannattavuutta.

Älykäs aurinkopaneeli tarjoaa valmiudet myös kehittyvälle teknologialle

Älykäs aurinkopaneeli optimoi tuotannon paneelikohtaisesti ja huomioi kennojen kallistumat. Akkuteknologian kehittyessä energiaa voidaan varastoida helposti ja ylituotannolla voidaan käydä kauppaa tuoton parantamiseksi.

Aurinkopaneelit ovat kelvollinen sijoitus taloudellisesta näkökulmasta ja lisäksi mukana tulevat arvomaailmaan liittyvät edut: ainakin osittainen omavaraisuus, siirtyminen puhtaaseen luonnon energiaan sekä sijoittaminen kestävään kehitykseen. Uudet tuotteet tarjoavat valmiudet myös kehittyvän akkuteknologian ja älykotijärjestelmien käyttöönottoon.

Harva ajattelee, että siirtymällä uusiutuvaan energiaan, erityisesti aurinkosähköön, siirrytään samalla energian säästämisestä energian kanavointiin elämänlaadun parantamiseksi. Tulevaisuuden asuminen vaatii sähköä, ja kun se tuotetaan puhtaasti luonnon omasta energiasta, voidaan teknologiaa kehittää huoletta ja sähköä tuhlata mukavuuksiin.

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.