Lumo Energia

Aurinkopaneelien tuotto talvella – Näin paljon sähköä saadaan helmikuussa

Aurinkopaneelien tuotto talvella – Näin paljon sähköä saadaan helmikuussa

Huolimatta siitä, että Suomessa on koko maassa paksu kerros lunta ja lämpötila on reippaastikin pakkasen puolella, aurinko­sähkö­järjestelmän omistajat voivat olla tyytyväisiä hankintaansa.

Aurinkoinen helmikuu on mahdollistanut aurinkoenergian tuoton ympäri maan. Auringonpaisteen lisäksi tehokkaan tuotannon takaa viileä lämpötila, jossa paneelit toimivat kuumaa ilmaa paremmin.

Talven aikana tuotetun aurinkoenergian paras puoli on se, että se saadaan lähes aina myös kulutettua kokonaisuudessaan kohteessa. Se puolestaan näkyy säästetyn sähkön määrässä.

Alla kerromme asiakkaidemme aurinkosähkön tuotannosta eri puolilla Suomea.

 

Aurinkopaneelien tuotto talvella Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomessa asuvan asiakkaamme aurinkopaneelit ovat helmikuun alussa tuottaneet sähköä aamuisin jo pian klo 9 jälkeen, ja paneelit ovat tuottaneet sähköä tehokkaasti klo 16 saakka. Keskimäärin 6,20 kWp -tehoinen aurinko­sähkö­järjestelmä on tuottanut sähköä noin 4 kW:n teholla klo 10–14 välisenä aikana.

Järjestelmä on tuottanut helmikuun aikana päivässä parhaimmillaan 17 kWh sähköä, joka on noin 50 % keskimääräisen kesäpäivän tuotannosta. Kaikki järjestelmän tuottama sähkö on mennyt kohteen omaan sähkönkulutukseen, eli sähkön omakäyttöosuus on ollut 100 %.

 

Aurinkopaneelien tuotto talvella Pohjanmaalla

Myös Pohjanmaalla asiakkaamme aurinkopaneelien tuotto on ollut erinomaista helmikuun alkupuolella. Järjestelmän tuotto on jakautunut tasaisesti kello 9.30 ja 16.30 väliselle ajalle, ja parhaimmillaan 4,96 kWp -tehoinen järjestelmä on tuottanut sähköä 3,1 kW:n teholla. Järjestelmä on tuottanut 16 kWh lähes jokaisena päivänä.

 

Aurinkopaneelien tuotto talvella Uudellamaalla

Uudellamaalla asiakkaamme aurinkopaneelit ovat tuottaneet sähköä tasaisesti helmikuun alusta asti. 6,20 kWp -tehoinen järjestelmä on alkanut tuottaa sähköä aamulla noin klo 10, ja paras tuotanto on saatu kello 12 ja 14 välillä. Tavanomaisena päivänä tuottoa on tullut 1,6 kW:n teholla, ja parhaimpina päivinä teho on ollut 3,2 kW. Helmikuun puolivälissä yhden päivän tuotto on ollut noin 11,5 kWh.

 

Asiakkaamme voivat tarkastella oman aurinko­sähkö­järjestelmänsä tuotantoa GEF Vision ™ -tuotannoseurantaohjelmistolla.

 

Aurinkopaneelien hankinta on kannattavaa

Kuten yllä olevista esimerkeistä nähdään, aurinkopaneelit tuottavat sähköä hyvin myös talviaikaan Suomessa. Talvella paneelien tuottama sähkö menee varmasti omaan käyttöön, mikä vähentää automaattisesti sähkönkulutusta ja tarkoittaa säästöä sähkölaskussa. Helmikuisena päivänä ostettavan sähkön tarve voi pudota jopa lähes olemattomiin aurinkoenergian ansiosta. Aurinko­sähkö­järjestelmä on siis kannattava hankinta Suomessa talvesta huolimatta.

Selvitä kohteeseesi sopiva aurinko­sähkö­järjestelmä

0 kWp

Järjestelmän teho

4500 kWh

Vuosituottoarvio ?
Laskurin tulokset perustuvat keskimääräiseen sähköntuotantoon valitulla kWp-teholla Suomessa, sekä keskimääräiseen sähkön kokonaishintaan 14 snt / kWh, 100 % tuotannon omakäyttöasteella. Tarkemman arvion oman kohteesi sähköntuotantopotentiaalista saat myyjältämme.

0

Vuosittainen säästö

0

Hinta-arvio sis. asennus
(Rahoitus alkaen €/kk)
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.