Lumo Energia

Moni- vai yksikidepaneelit? Tietoa aurinkopaneeleistamme

Moni- vai yksikidepaneelit? Tietoa aurinkopaneeleistamme

Miten valitsen oikean aurinkopaneelin?

Valittavanasi on Standard- tai Premium-paneelit. Molemmat paneelit ovat Tier 1 -luokan valmistajien lippulaivatuotteita. Ne edustavat ominaisuuksiltaan ja toimintakyvyltään alan terävintä kärkeä.

Paneelit ovat käyneet läpi ennätyksellisen tarkan ja monipuolisen testauksen, jonka perusteella olemme valinneet juuri nämä tuotteet tarjontaamme. Molempien paneelien ominaisuuksissa ja rakenteessa on huomioitu Suomen haastavat olosuhteet. Paneelit toimivat erinomaisesti myös heikommissa valaistusolosuhteissa.

 

Molempien paneeleidemme erityisominaisuudet:

- Jopa 25 vuoden lineaarinen tehontuottotakuu

- Half Cut -kennorakenne

- kennojen PERC-rakenne, joka minimoi hukkasäteilyn

- karkaistu lasipinta, joka ei heijasta valoa takaisin

- Suomen olosuhteisiin sopiva rakenne – ensiluokkainen tuuli- ja lumikuormakestävyys

- kolme ohitusdiodia, joiden ansiosta osittain varjossa oleva paneeli tuottaa edelleen sähköä

 

Standard (405 W Canadian Solar HiKu CS6R Half Cut -yksikidepaneeli)

Paneelin datalehti

CSI-paneeli on Suomessa suoritettujen testien perusteella todettu erittäin tasalaatuiseksi, ja sillä on markkinoiden pisin 25 vuoden materiaalitakuu pientaloasennuksissa. Paneelien valmistaja Canadian Solar on yksi maailman suurimmista aurinkopaneelien valmistajista.

Paneelissa on modernit PERC- ja Half Cut -ominaisuudet. Paneeli sopii hintatietoiselle asiakkaalle erityisesti silloin, kun kattotilaa on käytössä vapaammin.

Paneelin kennot ovat mustat ja kehykset hopeisen väriset. Paneelin mitat ovat 1 765 mm x 1 048 mm x 35 mm.

Paneelilla on 25 vuoden lineaarinen tehontuottotakuu.

 

Premium (390 W ZNShine ZXM7-SHLDD108 Half Cut-yksikidepaneeli)

Kokomusta yksikidepaneeli ainutlaatuisella lasi/lasi-rakenteella. Kaksipuolisen rakenteen ansiosta paneeli kykenee tuottamaan sähköä myös sen takapuolelle heijastuvasta hajasäteilystä, joka tekee siitä loistavan vaihtoehdon maa-asennuksiin. Paneelin valmistaja on kiinalainen ZNShine Solar, joka on luokiteltu Tier 1-luokan valmistajaksi.

Paneelissa on modernit PERC- ja Half Cut -ominaisuudet. Paneelissa on mustat kennot ja mustat kehykset. Paneelin mitat ovat 1 840 mm × 1 030 mm × 32 mm.

Paneelilla on 15 vuoden materiaalitakuu, sekä 30 vuoden lineaarinen tehontuottotakuu.

 

Kummanko paneelin valitsen?

Standard-paneelin hinta on hieman edullisempi, ja sillä on pitkä 25 vuoden materiaalitakuu. Se soveltuu loistavasti suurempiin järjestelmiin ja on hintatietoisen asiakkaan valinta.

Kokomusta Premium-paneelimme sopii erityisesti maa-asennuksiin, tai korkeinta mahdollista tehontuottoa tavoittelevalle. Musta väri näyttää myös todella tyylikkäältä mustalla katolla.

 

Lisätietoa paneelien ominaisuuksista

Yksikidepaneeli

Yksikidekennot ovat aurinkosähköalan vallitseva trendi. Yksikidepaneelissa kennot on valmistettu leikkaamalla yhdestä piikideharkosta. Tämä parantaa kennon hyötysuhdetta ja tehontuottoa monikiteiseen verrattuna.

Korkeamman hyötysuhteen myötä myös alhaisempien valaistusolosuhteiden tehontuotto on korkeampi. Yksikidepaneelien kennot tunnistaa helposti niiden mustasta väristä, kun vanhoissa monikidepaneeleissa kennot ovat siniset.

Half Cut

Half Cut -teknologia eli puoliksi leikatut kennot parantavat paneelin toimintakykyä korkeassa lämpötilassa ja vähentävät varjostusten vaikutusta. Perinteisen paneelin 60 kennon sijaan Half Cut-paneelissa kennoja on tuplamäärä eli 120.

Kun yksittäinen kenno on kooltaan pienempi, säilyy paneelin toimintakyky korkeana myös osittaisen varjostuksen aikana. Pienemmät kennot ovat myös vähemmän alttiita mikromurtumille.

PERC (Passivated Emitter and Rear Contact)

PERC-ominaisuuden avulla pyritään minimoimaan hukkasäteilyä. Kennojen alaosaan on lisätty ylimääräinen kerros, joka estää kennon läpi pääsevää säteilyä ja heijastaa sen takaisin kennon piikiteeseen.

Tällä menetelmällä valmistettujen kennojen hyötysuhde on noin 6–12 % parempi kuin tavallisien kennojen. Paneeleissa on huomattavasti parempi tuotto pienemmällä säteilyteholla.

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.