Lumo Energia

Moni- vai yksikidepaneelit? Tietoa aurinkopaneeleistamme

Moni- vai yksikidepaneelit? Tietoa aurinkopaneeleistamme

Miten valitsen oikean aurinkopaneelin?

Valikoimaamme kuuluu sekä Premium(360 W Half Cut-yksikidepaneeli), että Basic(280 W monikidepaneeli) vaihtoehdot. Molemmat on valmistettu Green Energy Finlandin standardien mukaisesti kestämään Suomen haastavat olosuhteet.

Yksi- vai monikidepaneeli? Tähän kysymykseen ei ole vain yhtä oikeaa vastausta, mutta päätöstä helpottaaksemme olemme koonneet faktat molemmista paneeleistamme alapuolelle. Paneelien toimintakyvyssä ei ole eroa, molemmat paneelityypit kykenevät tuottamaan sähkön nimellistehonsa verran.

Molempien paneeleidemme erityisominaisuudet:

Premium 365 W HC-yksikidepaneeli

Paneelin kennot on valmistettu leikkaamalla yhdestä piikideharkosta. Tämä parantaa kennon hyötysuhdetta ja tehontuottoa verrattuna monikiteiseen. Korkeamman hyötysuhteen myötä myös alhaisempien valaistusolosuhteiden tehontuotto on korkeampi.

Half Cut-teknologia, eli puoliksi leikatut kennot parantavat paneelin toimintakykyä korkeassa lämpötilassa, sekä vähentävät varjostusten vaikutusta. Perinteisen paneelin 60 kennon sijaan Half Cut-paneelissa kennoja on 120, eli siis tuplamäärä. Yksittäisen kennon ollessa kooltaan pienempi, säilyy paneelin toimintakyky korkeana myös osittaisen varjostuksen aikana.

Paneeli on väriltään musta, taustaa ja reunoja myöten. Mustien kiinnikkeiden kanssa paneelit muodostavat tyylikkään kokonaisuuden kaikilla harjakatoilla.

Basic 280 W-monikidepaneeli

Paneelin kennot on valmistettu perinteisellä menetelmällä, sulattamalla piikide ja tekemällä piikidemassasta neliön muotoisia kennoja. Valmistusmenetelmä on edullisempi verrattuna yksikiteiseen, joka näkyy myös edullisempana paneelin hintana.

Monikiteisten kennojen tehontuotto jää hieman yksikiteistä alhaisemmaksi, mutta toimintavarmuudessa ei ole eroa, ja tehontuottotakuu on 25 vuotta myös monikidepaneelilla.

Monikidepaneelit sopivat kohteisiin, joissa kattotilaa on rajattomasti käytössä, jolloin suuremmalla määrällä paneeleita voidaan saavuttaa toivottu nimellisteho. Paneelin kennot ovat väriltään siniset, reunat ovat harmaat.

Ennakoi edullinen sähkösopimus

Tee keväällä alkava sähkösopimus nyt – ennakkotilaajana saat sähkösopimuksen tarjoushintaan. Sopimus voi alkaa aikaisintaan 1.4.2022.

Lisää artikkeleita

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.