Aurinkosähkön tuotanto kasvoi yli 80 % – pientuotanto kattaa jo prosentin kokonaiskapasiteetista

Aurinkosähkön tuotanto kasvoi yli 80 % – pientuotanto kattaa jo prosentin kokonaiskapasiteetista

Aurinkosähkön pientuotanto kasvaa kovaa vauhtia. Viimeisen vuoden aikana verkkoon liitetyn pientuotannon kapasiteetti on noussut 66 megawatista 120 megawattiin. Tämä tarkoittaa 82 %:n lisäystä lyhyessä ajassa.

Sähköverkkoon kytkemätöntä kapasiteettia on lisäksi arviolta 20 megawattia, joka jakautuu 50 000 pientalolle, erityisesti vapaa-ajan asunnoille. Suomessa on yksi pientuotannon ulkopuolelle nouseva yli megawatin tuottava aurinkosähkölaitos.

Sähkön pientuotannosta, joka kattaa jo prosentin kokonaiskapasiteetista, 60 % tulee aurinkopaneeleista. Muiden energiamuotojen osuus pientuotannosta ei ole kasvanut vuoden aikana, mikä kertoo erityisesti aurinkokennoratkaisujen nopeasta kehittymisestä. Tämä selviää Energiaviraston sähkön jakeluverkonhaltijoilta keräämistä alustavista tiedoista.

Ympäristöystävällistä aurinkosähköä tuottavia aurinkopaneeliratkaisuja pidetään hyvänä sijoituksena. Aurinkopaneeliratkaisuihin ja niiden etuihin sekä kustannuksiin voit tutustua täällä.

Lähde: Energiavirasto

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, edullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18, tänä viikonloppuna klo 9–15

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi