Lumo Energia

Aurinkosähkön tuotanto kasvoi yli 80 % – pientuotanto kattaa jo prosentin kokonaiskapasiteetista

Aurinkosähkön tuotanto kasvoi yli 80 % – pientuotanto kattaa jo prosentin kokonaiskapasiteetista

Aurinkosähkön pientuotanto kasvaa kovaa vauhtia. Viimeisen vuoden aikana verkkoon liitetyn pientuotannon kapasiteetti on noussut 66 megawatista 120 megawattiin. Tämä tarkoittaa 82 %:n lisäystä lyhyessä ajassa.

Sähköverkkoon kytkemätöntä kapasiteettia on lisäksi arviolta 20 megawattia, joka jakautuu 50 000 pientalolle, erityisesti vapaa-ajan asunnoille. Suomessa on yksi pientuotannon ulkopuolelle nouseva yli megawatin tuottava aurinkosähkölaitos.

Sähkön pientuotannosta, joka kattaa jo prosentin kokonaiskapasiteetista, 60 % tulee aurinkopaneeleista. Muiden energiamuotojen osuus pientuotannosta ei ole kasvanut vuoden aikana, mikä kertoo erityisesti aurinkokennoratkaisujen nopeasta kehittymisestä. Tämä selviää Energiaviraston sähkön jakeluverkonhaltijoilta keräämistä alustavista tiedoista.

Ympäristöystävällistä aurinkosähköä tuottavia aurinkopaneeliratkaisuja pidetään hyvänä sijoituksena. Mikäli olet kiinnostunut Lumo Energian tarjoamista aurinkopaneeliratkaisuista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Lähde: Energiavirasto

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.