Aurinkosähkön tuottaminen olisi kannattavaa joka kolmannessa Helsingin seudun asuinrakennuksessa

Aurinkosähkön tuottaminen olisi kannattavaa joka kolmannessa Helsingin seudun asuinrakennuksessa

”On win-win-tilanne, jos saamme lisättyä yksityisellä rahalla puhtaan energian tuotantoa. Tämä antaa kansalaisille konkreettisen mahdollisuuden tehdä kestäviä valintoja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi”, professori Seppo Junnila sanoo Tekniikka&Talous-median haastattelussa.

Artikkelin mukaan tutkijatohtori Jussi Vimpari ja professori Seppo Junnila laskivat aurinkovoiman kannattavuutta lähes koko pääkaupunkiseudun rakennuskannalle, tutkimuksen kattaessa 89 000 rakennusta.

Ekologisuuden rinnalla saadaan tuottoa sijoitukselle

Iltasanomien haastattelema Aalto-yliopiston professori Raimo Lovio sanoo, että paneeleita ei ole vielä kovin paljon myyntiin tulevissa asunnoissa. Siksi tutkimuken tekeminen arvomäärityksestä on vaikeaa.

Yhdysvalloissa on osoitettu, miten aurinkopaneelit nostavat kiinteistön arvoa. Aurinkosähkön perusteleminen ekologisuuden lisäksi myös sijoituskohteena on ollut Lovion lähtökohtana tutkimukselle.

“Rahan pitäminen katolla on ehdottomasti parempi kuin rahan säilöminen nollakorkoiselle pankkitilille”, Lovio toteaa.

Paneelit ovat vihreä ratkaisu, joka myydään edullisina asuinkustannuksina

“Todella edulliset asumiskustannukset, lämmitysmuotona maalämpö sekä aurinkopaneelit katolla”, mainostaa Espoolaisen rivitalon myynti-ilmoitus. Aurinkopaneeli-hakusana tuottaa Oikotie-palvelussa seitsemän hakutulosta.

Hämeenlinnassa koko taloyhtiö on valjastettu aurinkosähkön tuotantoon, mutta myyntiesitteessä paneelien rooli on pieni. Välittäjien mukaan heidän pitää pystyä tarjoamaan tinkimätöntä faktaa paneeliratkaisun kannattavuudesta ennen kuin voivat myydä tuotto-odotuksia, mutta paneelit nostavat kohteen kiinnostavuutta ja mielikuvaa ilman tarkkoja lukujakin.

Myös Vihdistä löytyy uudiskohde, jossa on panostettu sekä aurinkopaneeleihin, että maalämpöön. Välittäjien mukaan tämä on vaikuttanut ostajiin erittäin positiivisesti. Kahdessa kohteessa selviää, että kiinteistön kokoon pienet aurinkopanelit varaavat lämmintä vettä. Älykäs paneeliratkaisu tarjoaisi myös pienellä liikkeelle lähteneille laajentamisen mahdollisuuden.

Kohtuullinen sijoitus kiinteistökaupoissa

Myös vihreät arvot ratkaisevat ja monelle paneelit ovat tunnepitoinen valinta kohti kestävämpää elämäntapaa. Aurinkopaneelikauppa ei toimittajien mukaan kasvaisi nykyistä vauhtia ellei se olisi kannattavaa. Joh­ta­vien verk­koyh­tiöi­den, Ca­ru­nan ja Ele­nian, ver­kois­sa oli vuon­na 2017 yli 5000 säh­kön pien­tuot­ta­jaa. Pien­tuot­ta­jien mää­rän us­ko­taan kak­sin­ker­tais­tu­neen ly­hyes­sä ajas­sa.

Professori Junnilan käyttämä “win-win” termi pätee hyvin aurinkopaneelien hankintaan. Kohteesta riippuen noin 10000-15000 euron sijoitus ei ole asunnon arvoon nähden suuri, ja se voi maksaa itsensä takaisin myyntitilanteessa sekä sähkölaskuissa, tuoden jopa 10% tuoton sijoitetulle pääomalle. Tähän eivät rahastotkaan pysty.

Tutustu aurinkopaneeliratkaisuihin ja tee tuotto- sekä rahoituslaskelma suoraan omaa kattoasi vastaavalle paketille.

----------

Aurinkovoimala voi nostaa kiinteistön arvoa Helsingissä - Kiinteistötalouden tutkijat: nettomittarointi parantaisi aurinkopaneelien kannattavuutta

Iltasanomien haastattelu

Taloussanomien artikkeli

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Valitse mielenrauha kiinteällä kilowattituntihinnalla. Tämä sopimus sopii kaikkiin kohteisiin.

  • 12 kk määräaikainen sopimus
  • Kiinteä hinta 5,92 snt/kWh
  • Ei perusmaksua

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, vastuullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi