Earth Hour sammuttaa valot, mutta kyse ei ole energian säästämisestä

Earth Hour sammuttaa valot, mutta kyse ei ole energian säästämisestä

Maaliskuun viimeisenä lauantaina miljoonat ihmiset sammuttavat valonsa tunniksi. Vuonna 2007 Australiasta alkunsa saanutta Earth Hour -tapahtumaa hallinnoi Maailman luonnonsäätiö (WWF). Nopeasti levinneeseen tapahtumaan osallistui viime vuonna 190 maata ja maantieteellistä aluetta – enemmän kuin koskaan aikaisemmin. 

Maailmanlaajuista huomiota ilmastoasioihin

Earth Hourin tavoite on herättää maailmanlaajuista huomiota ja antaa helppo sekä näkyvä tapa jokaiselle planeetan asukkaalle osallistua ilmastokeskusteluun. Tapahtuman toteutus on yksinkertainen: jokainen osallistuja sammuttaa valonsa yhdeksi tunniksi kello 20.30 ja 21.30 välisenä aikana.

Pimeys etenee aikavyöhykkeittäin maapallon ympäri. Energiansäästöä valojen sammuttaminen tuo lähinnä pitkällä tähtäimellä, kun monet tahot nostavat esiin kuluttavan elämäntavan ilmastokriisin aiheuttajana.

Earth Hour näkyy kaikkialla, suomalaisia mukana 1,7 miljoonaa 

Tunnetuista rakennuksista pimenevät tyypillisesti niin konserttisalit, stadionit kuin maamerkitkin, kuten Eiffel-torni, Gizan pyramidit sekä Helsingin tuomiokirkko. WWF:n mukaan tapahtumaan osallistui keväällä 2019 ennätykselliset 1,7 miljoonaa suomalaista.

Pimennyksen aikana järjestetään myös erilaisia tilaisuuksia, kuten kynttiläillallisia sekä konsertteja – tänä vuonna toki verkossa. Tapahtumaa vietetään tulevana lauantaina 27.3.2021.

Tapahtuman kotisivut

Vuoden määräaikainen sähkösopimus on helppo ja turvallinen ratkaisu

Valitse mielenrauha kiinteällä kilowattituntihinnalla. Tämä sopimus sopii kaikkiin kohteisiin.

  • 12 kk määräaikainen sopimus
  • Kiinteä hinta 9,49 snt/kWh + 2,90 €/kk

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]