Earth Hour sammuttaa valot lauantaina, mutta kyse ei ole energian säästämisestä

Earth Hour sammuttaa valot lauantaina, mutta kyse ei ole energian säästämisestä

Maaliskuun viimeisenä lauantaina miljoonat ihmiset sammuttavat valonsa tunniksi. Vuonna 2007 Australiasta alkunsa saanutta tapahtumaa hallinnoi Maailman luononsäätiö (WWF). Nopeasti levinneeseen tapahtumaan osallistuu nykyään tuhansia kaupunkeja yli 150 maassa.

Maailmanlaajuista huomiota ilmastoasioihin

Earth Hourin tavoite on herättää maailmanlaajuista huomiota ja antaa helppo sekä näkyvä tapa jokaisella planeetan asukkaalle osallistua ilmastokeskusteluun. Tapahtuman toteutus on yksinkertainen, jokainen osallistuja sammuttaa valonsa yhdeksi tunniksi kello 20:30 ja 21:30 välisenä aikana.

Pimeys etenee aikavyöhykkeittäin maapallon ympäri ja tuo energiansäästöä lähinnä pitkällä tähtäimellä, sillä monet tahot nostavat esiin kuluttavan elämäntavan ilmastokriisin aiheuttajaksi.

Earth Hour näkyy kaikkialla, mukana 1,5 miljoonaa suomalaista

Tunnetuista rakennuksista pimenevät tyypillisesti niin konserttisalit, stadionit kuin Eiffel-torni, Gizan pyramidit sekä Helsingin tuomiokirkko. WWF:n mukaan tapahtumaan osallistui viime keväänä 1,5 miljoonaa suomalaista.

Pimennyksen aikana järjestetään myös erilaisia tilaisuuksia, kuten kynttiläillallisia sekä konsertteja. Tapahtumaa vietetään tulevana lauantaina 30.3.2019.

Tapahtuman kotisivut

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Valitse mielenrauha kiinteällä kilowattituntihinnalla. Tämä sopimus sopii kaikkiin kohteisiin.

  • 12 kk määräaikainen sopimus
  • Kiinteä hinta 5,92 snt/kWh
  • Ei perusmaksua

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, vastuullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi