Lumo Energia

EKOenergian valitseminen on helppo tapa osallistua ympäristönsuojeluun

EKOenergian valitseminen on helppo tapa osallistua ympäristönsuojeluun

Ympäristön eteen tehtävä työ on tärkeää. Kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä yksin; tarvitaan yhteistyötä.

Me Lumo Energialla haluamme auttaa asiakkaitamme ottamaan askeleen eteenpäin ja tekemään enemmän ympäristön hyväksi. Siksi kaikkiin sähkösopimuksiimme on mahdollista valita sähkön tuotannon alkuperäksi EKOenergia, luonnon kannalta paras vaihtoehto energian alkuperäksi.

Ympäristönsuojelua ja ilmastotyötä

EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton vuonna 2013 lanseeraama ympäristömerkki sähkölle ja kaasulle. Merkki myönnetään uusiutuvista energialähteistä tuotetulle sähkölle, joka täyttää ympäristöjärjestöjen hyväksymät kestävyyskriteerit.

Kestävyyskriteerit edellyttävät, että uusiutuvan energian tuotannossa otetaan huomioon energiantuotannon ympäristövaikutukset. Esimerkiksi Lumon myymä EKOenergia on tuotettu tuulivoimaloissa, jotka on sijoitettu suojeltujen luontokohteiden ja tärkeiden lintualueiden ulkopuolelle.

EKOenergian valitseminen on erinomainen tapa osallistua ympäristönsuojelun lisäksi ilmastotyöhön. Jokaisesta myydystä EKOenergia-megawattitunnista lahjoitetaan 10 senttiä Ilmastorahastoon, josta rahoitetaan aurinkopaneelihankkeita kehitysmaissa.

Sähköä ympäri maailman

Vuosina 2016–2018 Ilmastorahastosta rahoitettiin muun muassa Green Empowerment -hyväntekeväisyysjärjestön toteuttama hanke Nicaraguassa. Hankkeen avulla järjestö tarjoaa yhdessä pohjoisnicaragualaisen kahvinviljelyosuuskunta El Gorrión kanssa osuuskunnan jäsenille edullista ja matalakorkoista mikroluottoa 100 watin aurinkopaneelijärjestelmän hankkimiseen.

Nicaraguassa yli miljoona ihmistä elää ilman sähköä, mikä vaikuttaa heikentävästi elämänlaatuun. Hankkeen avulla 150 perhettä Pohjois-Nicaraguan maaseudulla voi hankkia aurinko­sähkö­järjestelmän, joka tuottaa tarpeeksi energiaa esimerkiksi valaisemaan koko talouden. Ilman EKOenergian käyttäjiä tällaiset projektit eivät olisi mahdollisia.

Kyseinen Northern Nicaragua Revolving Solar Credit Fund -hanke palkittiin tänä vuonna Energy Globe Award -palkinnolla, joka on maailmanlaajuisesti yksi tunnetuimmista ympäristöpalkinnoista. Erityisen innovatiivista hankkeessa oli rahoitusmalli, joka mahdollistaa maaseudun perheille sähkön käytön.

Edelläkävijöitä tarvitaan

Sähkösopimusta tehtäessä tärkein kriteeri on usein hinta. Uusiutuvan energian valitseminen ei kuitenkaan nosta sähkön kustannuksia merkittävästi. Esimerkiksi tyypillisessä kerrostalokolmiossa (keskikulutus 3 000 kWh/vuosi) EKOenergia kustantaa vain alle kaksi euroa kuukaudessa.

EKOenergian ohjelmapäällikkö Steven Vanholme toivoo, että EKOenergian valinneet asiakkaat kertoisivat EKOenergiasta eteenpäin, sillä vain järjestöjen ja myyjien panos ei riitä. Kotitalouksien lisäksi suuryritykset ovat yhä kiinnostuneempia EKOenergiasta, myös kansainvälisesti.

”EKOenergia osoittaa, että pienikin maa voi näyttää esimerkkiä. Kukaan Kiinassa ei ostaisi EKOenergiaa, jos sitä ei olisi ensin ostettu Suomessa. Asiakkaiden avulla voimme laajentaa toimintaamme ja jakaa viestiä EKOenergiasta maailmanlaajuisesti”, Vanholme muistuttaa.

Valitse EKOenergia sähkösi alkuperäksi helposti tilauslomakkeella tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme!

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.