Lumo Energia

Energiamme alkuperä: Kotimainen vesivoima yleisin, nyt nousussa aurinkovoima

Energiamme alkuperä: Kotimainen vesivoima yleisin, nyt nousussa aurinkovoima

Aloitimme sähkönmyynnin helmikuussa 2016. Kolme vuotta myöhemmin jo yli 30 000 suomalaista ostaa sähkönsä meiltä. Syitä nopealle kasvullemme ovat laadukas asiakaspalvelu, sopimusten helppous, edullinen hinta sekä vahva panostaminen uusiutuvan energian markkinointiin.

Aloittaessamme sovimme jokaisen asiakkaan kanssa heidän kuluttamansa sähkön olevan pohjoismaista vesivoimaa. Varmennamme sähkön alkuperän hankkimalla niin sanotut alkuperätakuut. Järjestelmä on tehty siten, että voimme ostaa alkuperätakuun vuoden päätyttyä, kun tiedetään tarkka kulutusmäärä. Alkuperätakuun maksu päätyy energian tuottajan kassaan, jotta tällä on varaa rakentaa lisää vastaavaa energiantuotantoa.

Valitsimme vuonna 2016 myymämme sähkön alkuperäksi kotimaisen vesivoiman Kuusankosken ja Voikkaan voimaloista

Heti vuoden vaihduttua aloimme kartoittaa alkuperätakuumarkkinoita. Koska olimme luvanneet pohjoismaista vesivoimaa, oli sellaista markkinoilta asiakkaidemme kulutusta vastaava määrä myös löydettävä. Vastaan tuli muun muassa Norjan vuonoissa tuotettua sähköä sekä mitä erilaisempia padottuja vesivirtoja ja altaita.

Kuten mikä tahansa energia, myös vesivoima vaikuttaa ympäristöön. Padot ovat usein haitallisia vesistöjen eläimille. Emme halunneet antaa tukea vesivoiman hallitsemattomalle lisärakentamiselle, sillä katsomme erityisesti aurinkovoiman lisärakentamisen olevan edullista ympäristöllemme.

Vetoamme paitsi ympäristöä suojeleviin, myös kotimaista yritteliäisyyttä sekä sähkön hintaa arvostaviin asiakkaisiin. Näistä syistä katsoimme, että pohjoismaisilta vesivoimamarkkinoilta paras alkuperätakuuhankinta vuoden 2016 energian lähteeksi oli eräät kotimaiset metsäteollisuuden voimalat.

Ostimme vuoden 2016 alkuperätakuut voimaloista, jotka ovat tuottaneet energiaa Kuusankosken ja Voikkaan paperikoneisiin.

Kuusankosken paperitehtaan, joka on edelleen toiminnassa, perusti aikoinaan marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin isä. Voikkaan paperitehdas on puolestaan jo ajettu alas. Vientiä uljaasti vuosikymmenet palvellut vesivirta pyörittää edelleen voimalan turbiineja. Emme katsoneet näiden voimaloiden omistajilla olevan enempää tarvetta padota lisää vesistöjä. On tärkeää, että jo padotut joet tuottavat edelleen energiaa turvallisesti. Uskomme, että tämä valinta oli vastuullinen ja että asiakkaidemme sähkönhankinta elävoittää hiipuvien metsäyhtiöiden jäljelleen jättämää ympäristöä.

Siirtyisitkö sinä nyt nousussa olevaan aurinkovoimaan?

Tulemme jatkossakin myymään uusiutuvaa energiaa. Tällä hetkellä valikoimistamme löytyy Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema EKOenergia, jotka voi valita kaikkien sopimusten alkuperäksi.

Valinnoillasi voit tukea uusiutuvan energian lisärakentamista ja hillitset näin muun muassa ydinvoiman lisärakentamista sekä hiilivoiman käyttöä. Meiltä saat myös markkinoiden parhaat aurinkopaneeliratkaisut omavaraiseen sähköntuotantoon.

Liite: Lumo Energia - Guarantee of origin - 2016 (PDF, alkuperätakuun lähde: Fingrid)

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.