Lumo Energia

Energiaomavaraisuus on megatrendi, joka vie tuulivoimaa uuteen aikakauteen

Energiaomavaraisuus on megatrendi, joka vie tuulivoimaa uuteen aikakauteen

Kesämökin tai omakotitalon aurinkopaneelit, maatilan tuulimylly sekä maalämpö ovat ensimmäisen askeleen ratkaisuja irrottautua verkosta ja katkaista yhteys myös päästöihin. Viimeaikoina entistä suuremmat toimijat ovat tarttuneet ilmastonmuutoksen vaatimaan kehitykseen siirtymällä kohti omavaraista energiantuotantoa.

Kalustejätti IKEA on jo Suomessa omavarainen käyttämänsä energian suhteen, sen tuulipuistot tuottavat sähköä yli 100 000:n kotitalouden verran. Lähivuosina IKEA tulee lisäämään tuulivoiman määrää tavoitteena omavaraisuus globaalilla tasolla, Suomeen nousee 25 uutta tuuliturbiinia. Teknologiayhtiö Google taas on ostanut olemassa olevien tuulivoimaloiden kapasiteettia jopa kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Yritykset panos tekee myös tuulivoimasta omavaraista

Markkinoiden panostus tuulivoiman kehitykseen ja kaupankäynti uusien tuulipuistojen sekä nykyisen kapasiteetin tarjoamasta sähköstä irroittaa uusiutuvia myös kritiikin kohteena olleista tukirahoista. Sähkön pörssihinnan ollessa korkealla perinteinen teollisuus kääntää katseita halpenevaan tuulivoimaan.

Tuulivoimayhdistyksen mukaan viime vuonna uusia tuulivoimaloita nousi Suomeen yli 150 kappaletta. Kasvutahti on kiihtymässä yksityisen rakentamisen myötä. Monet tahot ovat laskeneet, että tuulivoimasta saadaan esimerkiksi ydinvoimaa edullisempaa ilman tukia juuri määrää kasvattamalla. Voimakas tuulivoiman lisääminen avaisi myös mahdollisuuden saavuttaa EU:n määräämät päästötavoitteet.

Lue myös: Tuulisähköstä rakentamalla reilusti edullisempaa kuin ydinvoimasta

Ylen uutinen IKEA:n hankkeesta

Sähkösyöpöt yritykset ostavat tuulivoimaa pitkillä sopimuksilla

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.