Lumo Energia

Energiavirasto rahoittaa uusiutuvan energian edistämistä maakunnissa

Energiavirasto rahoittaa uusiutuvan energian edistämistä maakunnissa

Ensimmäiset hankkeet päästövähennysten saavuttamiseksi energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian lisäämisen kautta ovat käynnistyneet. Maakuntien energia- ja ilmastotyötä edistävät hankkeet toteutetaan mm. kuluttajien energianeuvontana sekä pienten ja keskisuurten yritysten tukena energia-asioissa.

Energiaviraston koordinoimaa ja valtion budjetissa osoitettua lisärahoitusta käytetään ensimmäisessä vaiheessa kahdeksan maakunnan alueella, joihin kuuluvat mm. Lappi ja Pirkanmaa. Näissä maakunnissa on mukana sekä energia- ja ilmastotyössä jo edistyneempiä, että maakuntia, joissa laajemman mittakaavan työ on vasta käynnistymässä.

Lapin ammattikorkeakoulun yliopettaja Petri Kuisma kertoo, että Energiaviraston rahoittama hanke vauhdittaa kansallisen energia- ja ilmastostrategiatyön etenemistä Lapin maakunnassa. Hankkeessa tuotetaan neuvontaa ja opastusta pk-yritysten, kuntien ja kansalaisten ilmastotyön eli energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian käytön edistämiseen.

Energiavirasto laajentaa alueellisen neuvonta- ja opastustyön tukemista myös muihin maakuntiin.

Energiavirasto tiedotti asiasta elokuussa

Lue myös:

Uusiutuvat energiamuodot toivat Kotipizza-yrittäjälle selvää säästöä

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.