Lumo Energia

Energisen aamun resepti - Kalle Naatulan Lumoava kahvijuoma syntyy eksoottisista aromeista

Energisen aamun resepti - Kalle Naatulan Lumoava kahvijuoma syntyy eksoottisista aromeista

Kalle Naatulan voit tavata messuilta sekä ruoka- ja viini-tapahtumista, tai voit tilata hänet pitämään viinitastingin omiin juhliisi. Yli 10 vuotta ruoka- ja juomakulttuurin parissa, ravintoloissa, viinitiloilla ja median parissa työskennellyt Kalle heittäytyy täysillä jokaiseen reseptiin, opastaen kuulijat ja lukijat parempien makujen pariin.

Lehtien palstoille ja omaan blogiinsa reseptejä kehittävä makujen asiantuntija on syventynyt myös kahvin saloihin. Me pyysimme Kallelta vinkkejä kahvijuomiin, lopputuloksena syntyi “Lumoava kahviresepti”.

Rohkeasti makua mukaan

“Laatu ja efekti korvaavat määrän. Uuden aallon aamukahveissa vireystila ja mielen kirkkaus nousevat uudelle tasolle – ja kuppi-kaksi päivässä riittää. Modernin juoman pohjana toimivat laadukas kahvi ja hyvälaatuiset rasvat sekä reilut mausteet”, Naatula selittää innostuneesti.

Maittava kahvijuoma antaa tasaista, pitkäkestoista energiaa. “Reseptiin on tuotu mukaan ripaus eksotiikkaa, jota kannattaa rohkeasti ottaa mukaan niin aurinkoisina kesäpäivinä kuin kylminä syysiltoina. Proteiinilisä tuo juomaan ruokaisuutta ja suutuntumaan kuohkeutta.”, Naatula opastaa.

Lumoava kahvijuoma

Annosmäärä: 2 kupillista
Valmistusaika: 10 min

Ainekset

Tee näin:

  1. Valmista haluamallasi menetelmällä puolisen litraa laadukasta kahvia.
  2. Mittaa ainekset blenderiin. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
  3. Sekoita raaka-aineet huolellisesti, blenderi tekee juomasta pehmeän ja kuohkean.
  4. Nauti heti.
  5. Jos haluat kesäisen jääkahvin; lisää mukaan ennen sekoitusta desin verran kasvimaitoa (esimerkiksi Oatly iKaffe), anna juoman hieman jäähtyä ja sekoita mukaan reilusti jäitä.

Pssst! Jos haluat viritellä kahvinautinnon huippuunsa, pyöräytä kiinteän aamiaisen sijaan seuraavista aineksista ruokaisa, silkkisen pehmeä kahvijuoma. Valmistus samalla menetelmällä kuin edellisessä reseptissä.

Reseptin ainekset löydät parhaiten eko- ja luomutuotteiden erikoisliikkeistä. Tällainen on esimerkiksi Ruohonjuuri jonka valikoimiin kuluvat reseptissä käytetyt Foodinin ja Puhdistamon laadukkaat raaka-aineet.

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.