Eurooppa hiilineutraaliksi uusiutuvalla energialla

Eurooppa hiilineutraaliksi uusiutuvalla energialla

EU:n päästökaupasta on uutisoitu lähiaikoina laajasti. Euroopan komission tuleva puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoitti tavoitteeksi hiilineutraalin Euroopan vuonna 2050. Tämä nostaa päästövähennyksien määrän nykyisestä 40 prosentin tavoitteesta yli 50 prosentin tasolle.

Hiilineutraalius pitäisi EU:n kiinni Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteessa. Euroopan päästöistä noin puolet on päästökaupaupan piiriissä, johon kuuluvat suuret teollisuuslaitokset, EU:n sisäinen lentoliikenne sekä energiantuotanto.

Päästökaupan tavoite on vähentää päästöjä markkinaehtoisesti. Monen mielestä päästökattoa on kiristettävä ja päästöoikeuksien hintaa korotettava.

Päästökauppasektorin päästöt ovat jo vähentyneet 29 prosentilla vuodesta 2005 lähtien. Väheneminen ei ole ainostaan päästökaupan ansiota, vaan siihen ovat vaikuttaneet myös uusiutuvan energian lisääntyminen ja energiatehokkuuden parantuminen. – Helsingin Sanomat 8.10.2019

Kivihiilen käyttöä on ajettu alas edelläkävijämaissa, kuten Iso-Britanissa, asettamalla päästöille minimihinta.

Vaikka useat Itä-Euroopan maat ovat vastustaneet päästötavoitteiden tiukentamista, esimerkiksi Viro on kääntynyt sen kannattajaksi.

Lue Helsingin Sanomien artikkeli aiheesta.

6 kk Määräaikainen sähkösopimus nyt 10,49 snt/kWh

Kuuden kuukauden määräaikainen sopimus erittäin edullisesti, vaikka heti. 

  • Kiinteä kilowattituntihinta 10,49 snt/kWh
  • Ei pitkää sitoutumista

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]