Lumo Energia

Kuluttajien sähkösopimukset entistä edullisempia – vain 10 % kilpailutti sopimuksen

Kuluttajien sähkösopimukset entistä edullisempia – vain 10 % kilpailutti sopimuksen

Vuonna 2019 kuluttajille tarjottiin edellisvuotta edullisempaa sähköä. Määräaikaisten sähkösopimusten tarjoushinnat olivat uusissa sopimuksissa noin 5 prosenttia edellisvuotta edullisempia. Sähkölämmityksen käyttäjille tarjoushinnat laskivat vähemmän, hieman alle 3 prosenttia.

Suomessa vuosittain reilut kymmenen prosenttia kuluttajista päätyy vaihtamaan sähkönmyyjäänsä.

Verkkoyhtiöiden korotukset käänsivät sähkölaskut kasvuun

23 verkkoyhtiötä nosti siirtohintoja viime vuonna. Kaikkiaan verkkoyhtiöitä on 77. Korkeimmat korotukset olivat 15 prosentin luokkaa.

Siirtohintojen nousu on viime vuosina ollut maltillisinta Uudellamaalla, vain muutaman prosentin luokkaa, ja voimakkainta Itä-Suomessa sekä Etelä-Suomessa Uudenmaan ulkopuolella.

Kun yhteen lasketaan sähköenergia ja sähkönsiirto, kotitalouksien sähkölasku oli viime marraskuussa 4,3 prosenttia edellisvuotta korkeampi. Kokonaisuudessaan kotitalouksien sähkölasku kasvoi vuodessa 33 euroa ja sähkölämmittäjien 64 euroa (tieto marraskuulta 2019).

Tällä hetkellä vallitseva leuto sää on vähentänyt tuonnin tarvetta ja sähköteho on riittänyt hyvin, Pohjoismaiden hyvä vesitilanne enteilee edullista sähköä.

Lähde: Energiavirasto

 

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.