Lumo Energia kehittää energia-alalle blockchain-teknologiaa

Lumo Energia kehittää energia-alalle blockchain-teknologiaa

TIEDOTE - HELSINKI 21.12.2017 - JULKAISUVAPAA

Lumo Energia kehittää energia-alalle blockchain-teknologiaa

Helsingissä sijaitseva Lumo Energia kehittää blockchain-ratkaisua energiataseen hallintaan. Yhtiö aloittaa Energy Blockchain Open Table Discussions -tapahtumasarjan tammikuussa 2018. Tilaisuudet pidetään yhtiön uudistuneissa tiloissa Helsingin Teollisuuskadulla. Keskusteluihin kutsutaan energiatoimialan edustajia, teknologian asiantuntijoita, kasvuyhtiöiden visionäärejä sekä tulevaisuuden ratkaisuista kiinnostuneita opiskelijoita.

Lumo Energia on myös vahvistanut hallitustaan: Blockchain Frameworks Inc:n toimitusjohtaja Tommi Heinonen on kutsuttu hallituksen jäseneksi vastuualueena energia-alalle tarjottavan lohkoketjuteknologian kehittäminen.

Mutta mikä on lohkoketju? Lumo Energian tuore hallituksen jäsen Tommi Heinonen vastaa:

”Lohkoketju on kuin hajautettu kirjanpito. Tällä hetkellä sähkön matka energialaitoksesta pörssin ja verkkoyhtiön kautta käyttäjälle kulkee monen mutkan ja välikäden kautta ja kaikkea kontrolloi sääntely, joka perustuu ajatteluun kilowattituntien kuluttamisesta. Mikään perinteinen taho ei ole kannustanut varastoimaan ja palauttamaan verkkoon itse tuotettua sähköä, vaan kysyntään on pyritty vastaamaan kovemmalla tuotannolla. Nyt on herätty kestävään kehitykseen. Sähkön massatuotannosta tullaan pian siirtymään hajautettuun tuotantoon, johon osallistuvat sähkönkuluttajat itse. Tarvitaan perinteet ohittavaa yhteistyötä. Lohkoketju on luonteva luotettavan tiedon säilytystekniikka, joka on riippumaton yksittäisistä energian arvoketjun toimijoista.”

Minkälainen on tulevaisuuden koti?

”Älykäs koti ostaa itse sähköä silloin kun se havaitsee sitä olevan tarjolla muiden ylijäämänä. Kiinteistöjen akut varastoivat talon katolla tuotetun energian ylijäämän, joka käytetään tarpeen tullen tai kaupataan edelleen sitä eniten tarvitsevalle.”

Lohkoketjun ratkaisut ovat yksi osa Lumo Energian strategiaa. ”Haluamme tukea uusiutuvan energian tuotantoa ja helpottaa sen tarjontaa. Kutsumalla muita toimijoita ajatushautomoomme mukaan voimme esitellä ratkaisuja, jotka tukevat energiatehokkuutta ja vähentävät päästöjä.”


YHTEYDENOTOT: Lisätietoja antaa Lumo Energian toimitusjohtaja Samuli Melanko, samuli.melanko@lumoenergia.fi, +358 50 518 5016.

Sähkösopimus ilman perusmaksua

Valitse mielenrauha kiinteällä kilowattituntihinnalla. Tämä sopimus sopii kaikkiin kohteisiin.

  • 12 kk määräaikainen sopimus
  • Kiinteä hinta 5,92 snt/kWh
  • Ei perusmaksua

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, vastuullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi