Lumo Energia

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?
Kun kilpailuttaa tai tekee uutta sähkösopimusta, vastaan tulee määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Miten nämä sopimukset eroavat toisistaan ja kumpi kannattaisi valita?

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on huoleton valinta

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on käytännössä vakituinen sähkösopimus, joka päättyy vasta, kun asiakas irtisanoo sen. Tällainen sopimus sopiikin sinulle, joka kaipaat jatkuvaa sopimusta, jonka voi halutessaan vaihtaa toiseen sopimukseen.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta voi olla kiinteä tai muuttuva.

Jos sopimuksessa on kiinteä hinta, tulee sähkönmyyjän ilmoittaa mahdollisista hinnanmuutoksista 30 vuorokautta etukäteen, jos ei muuta ole sovittu. Tällöin asiakkaalla on aikaa kilpailuttaa ja vaihtaa sähkösopimus ennen uuden hinnan voimaan astumista. Toistaiseksi voimassa olevassa Perus-sähkösopimuksessamme on kiinteä hinta.

Jos muuttuva hinta perustuu pörssisähkön hintaan, ei hinnanmuutoksista ilmoiteta erikseen. Tuntispot-sähkösopimuksessamme hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaan. Se sopii matalaan kulutukseen ja sinulle, joka olet valmis seuraamaan sähkön hintaa ja ohjaamaan sähkönkulutusta.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi vaihtaa toiseen sopimukseen tai irtisanoa milloin tahansa. Irtisanomisaika on kaksi viikkoa.

Tutustu toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiimme

Määräaikainen sähkösopimus sopii hintatietoiselle

Määräaikainen sopimus on sidottu määräaikaiskauteen, jonka pituus on yleensä 12–36 kuukautta. Määräaikaisessa sähkösopimuksessa on useimmiten kiinteä hinta koko sopimuskauden ajaksi. Se sopiikin erityisesti sinulle, joka haluat ennakoida sähkölaskusi suuruutta.

Määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä sähkönmyyjää että asiakasta. Sähkönmyyjä sitoutuu tarjoamaan samat ehdot koko sopimuskauden ajalle, ja asiakas sitoutuu samaan sopimukseen koko määräaikaiskaudeksi. Määräaikaisen sähkösopimuksen voi kuitenkin irtisanoa, jos muutat pois asunnosta. Irtisanomisaika on kaksi viikkoa.

Kun määräaikainen sähkösopimuksesi on päättymässä, saat yleensä hyvissä ajoin tarjouksen uudesta sopimuksesta. Jos et ole tehnyt uutta sopimusta ennen sopimuksen päättymistä, astuu voimaan toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Sähköt eivät siis katkea, vaikka unohtaisit uusia sopimuksesi.

Tutustu määräaikaisiin sopimuksiimme

Sähköä aina ajankohtaiseen hintaan

Tuntispot-sähkösopimuksessa sähkön hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti. Sopimus sopii erityisesti pieniin asuntoihin sekä sinulle, joka olet kiinnostunut sähkön hintojen seuraamisesta.

  • Tunneittain muuttuva kWh-hinta
  • Säästä siirtämällä sähkönkulutustasi edullisimmille tunneille
  • Marginaali 1,25 snt/kWh

Usein kysytyt kysymykset

Mitä toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarkoittaa?

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on useimmiten markkinahintainen sähkösopimus, jonka hinta määräytyy sähköpörssi Nord Poolin hintojen mukaan. Vaikka hinnat pörssissä saattavat heitellä suurestikin, on pörssisähkö tilastollisesti edullisin vaihtoehto. Pienellä ja keskisuurella kulutuksella pörssihinnan muutosten aiheuttamat heitot ovat sähkölaskulla kohtuullisia.

Lue lisää toistaiseksi voimassaolevista sähkösopimuksistamme

Tiesitkö? Meidän markkinahintaiset sähkösopimuksemme eivät vaadi pitkää sitoutumista; sopimus päättyy, kun sinä irtisanot sen. Irtisanomisaika on vain kaksi viikkoa. Irtisanominen on tehtävä Oma Lumo -palvelussa tai kirjallisesti, joko sähköpostitse tai kirjeitse, asiakaspalveluumme.

Tee Tuntispot -sopimus

Miten voin päivittää toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimukseni?

Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa ei ole määräaikaiskautta, joten tällaisen sähkösopimuksen saa nopeiten päivitettyä Oma Lumo -palvelussa tai tilauslomakkeellamme.

Jos teet sopimuksen tilauslomakkeella, valitse kohdassa Sopimustilanne vaihtoehto Tuotteenvaihto.

Oma Lumo -palveluun

Mitä määräaikainen sopimus tarkoittaa?

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa valitun ajan, eikä hinta muutu sopimuskauden aikana – maksat siis sovitun hinnan koko sopimusajalta.

Saat tarjouksen uudesta sopimuskaudesta vähintään kuukausi ennen määräaikaiskauden päättymistä. Jos et vahvista tai hylkää tarjousta, määräaikainen sähkösopimus muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi sähkösopimukseksi toimittamamme hinnaston mukaisesti. Toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa on 14 vuorokauden irtisanomisaika.

Tee määräaikainen sähkösopimus

Mitä tapahtuu, kun määräaikainen sopimus päättyy?

Saat tarjouksen uudesta sopimuskaudesta vähintään kuukausi ennen määräaikaiskauden päättymistä. Jos et vahvista tarjousta, määräaikainen sähkösopimusmuoto muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi sähkösopimukseksi toimittamamme hinnaston mukaisesti. Toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa on 14 vuorokauden irtisanomisaika.

Miten uusin määräaikaisen sähkösopimukseni?

Saat tarjouksen uudesta sopimuskaudesta vähintään kuukausi ennen määräaikaiskauden päättymistä.

Jos et vahvista tarjousta, määräaikainen sähkösopimusmuoto muuttuu toistaiseksi voimassa olevaksi sähkösopimukseksi toimittamamme hinnaston mukaisesti. Toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa on 14 vuorokauden irtisanomisaika.

Voit myös uusia määräaikaisen sopimuksen tilauslomakkeellamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos käytät tilauslomaketta, valitse kohdassa Sopimustilanne vaihtoehto Tuotteenvaihto.

Uusi sopimuksesi

[email protected]

Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.