Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Kun kilpailuttaa tai tekee uutta sähkösopimusta, on tehtävä joitakin valintoja. Tarjolla on kiinteähintaisia ja markkinahintaisia sopimuksia, joita myydään toistaiseksi voimassa olevina sekä määräaikaisina?

Katso ja vertaa, minkälainen sopimus sopisi sinulle parhaiten!

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on huoleton valinta

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on käytännössä vakituinen sähkösopimus, joka loppuu vasta kun se irtisanotaan asiakkaan toimesta.

Sopimustyyppi sopii kuluttajalle, joka on vakiintunut tiettyyn asuinpaikkaan ja kaipaa huoletonta, jatkuvaa sopimusta. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus toimii myös silloin, kun halutaan seurata sähkönkulutusta ja tarvittaessa kilpailuttaa sopimus.

Lumo Energian tarjoama toistaiseksi voimassa oleva Pörssisähkö-sopimus seuraa vaihtelevaa pörssisähkön hintaa. Se sopii asiakkaalle, joka seuraa sähkömarkkinoita aktiivisesti ja haluaa aina parhaan mahdollisen sähkön hinnan oman kulutuksensa mukaan.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa siihen asti, kunnes asiakas itse irtisanoo sen. Toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella on 2 viikon irtisanomisaika ja sen voi tehdä milloin tahansa lähettämällä viestin asiakaspalveluumme sähköpostitse tai kirjeitse.

Määräaikainen sähkösopimus sopii hintatietoiselle

Nimensä mukaisesti määräaikainen sopimus on sidottu tiettyyn aikaan, yleensä 12 tai 24 kuukautta. Määräaikaisten sopimusten etuna on usein edullisempi hinta, koska määräaikaiset sopimukset voivat reagoida nopeammin sähkön hinnan vaihteluihin.

Määräaikainen sopimus sopii hintatietoiselle, joka tuntee oman kulutuksensa. Lisäksi määräaikaiset sopimukset sopivat luonnollisesti henkilölle, joka etsii sopimusta esimerkiksi väliaikaiseen asuntoon.

Lumo Energian vuoden määräaikaisessa sopimuksessa sähkön kWh-hinta on kiinteä koko sopimusajan. Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa muuton yhteydessä 2 viikon irtisanomisajalla. Irtisanomisen voi suorittaa kirjallisesti tai puhelimitse asiakaspalveluumme.

Määräaikaisen sopimuksen loputtua sähkön siirto ei automaattisesti katkea, vaan sopimus siirtyy toistaiseksi voimassa olevaksi. Sähkö ei lakkaa tulemasta, vaikka sopimus unohtuisi uusia. Yleensä uusi tarjous toimitetaan asiakkaalle hyvissä ajoin ennen määräaikaisuuden päättymistä.

Tutustu tarkemmin kaikkien sopimustemme, niin toistaiseksi voimassa olevien kuin määräaikaisten, myyntiehtoihin!

Lumo Energia on Energiateollisuus ry:n jäsen. Seuraamme kaikissa sopimustyypeissämme Ener­gia­teol­li­suuden säh­kön­myyn­tieh­to­ja (SME 2014). Voit tu­tus­tua tarkemmin ­toimintaan Ener­gia­teol­li­suus ry:n omilla verk­ko­si­vuil­la.

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, edullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi