Lumo Energia

Maksaako lähes 90 % suomalaisista edelleen liikaa sähköstä

Maksaako lähes 90 % suomalaisista edelleen liikaa sähköstä

Energiaviraston mukaan 11,9 % Suomalaisista on kilpailuttanut ja vaihtanut sähköyhtiötä. Mielikuva paikallisesta sähköyhtiöstä on vahva, eivätkä kaikki tiedä että markkinat ovat vapautuneet vuonna 2013. Sähkön siirto on edelleen sidoksissa verkkoyhtiöön, eikä sitä voi kilpailuttaa. Tämä saattaa johtaa mielikuvaan että sähkösopimuksen tarkistaminen olisi turhaa.

Sähkön hintaa verrataan usein vain annettujen sopimusten muodossa. Todellisuudessa sähkön hinta määräytyy sähköpörssissä ja kauppiaat muodostavat ostetusta sähköstä kuluttajille räätälöityjä paketteja. Energiaviraston sivuilta löytyvässä palvelussa on helppo verrata NordPoolin pörssihintoja ja erilaisten sähkösopimusten keskihintoja.

Alla olevasta kuvaajasta (kuva Energiaviraston palvelusta) on helppo havaita, että pörssin SPOT-hinta nousee harvoin kiinteähintaisten sopimusten tasolle. Kiinteällä hinnalla saat kuitenkin turvallisen ratkaisun ja tiedät sähkölaskusi suuruuden. Kiinteähintaisten sopimusten osalta tarjolla on usein erilaisia kampanjoita, koska niiden ostaminen koetaan helpommaksi. Energiaviraston tietojen mukaan markkinahintaisen sähkön valitsee Suomessa vain noin 7% kuluttajista. Omaa kulutusta tarkkailemalla ja sähkölaskua tutkimalla pystyy tekemään vertailua, jossa auttavat myös erilaiset vertailupalvelut.

Kiihtyneestä kilpailutuksesta uutisoi marraskuussa Kauppalehti. Artikkelin löydät täältä: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yha-useampi-vaihtaa-sahkoyhtiota/MWSskQFv

Lue myös: Pörssisähkö - Mitä se on?

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.