Nuoret vaativat ilmastotekoja eduskuntatalolla, lumolaiset mukana marssimassa

Nuoret vaativat ilmastotekoja eduskuntatalolla, lumolaiset mukana marssimassa

Noin 3 000 nuorta marssi tukijoineen tänään Helsingin Senaatintorilta eduskuntatalolle vaatimaan päättäjiltä tiukempia toimia ilmastonmuutosta vastaan. Lumolaiset olivat marssilla mukana.

"Lumolle on aina ollut tärkeää jakaa tietoa uusiutuvasta energiasta ja ottaa kantaa puhtaamman energiatuotannon puolesta. Tarjosimme tiimille mahdollisuutta osallistua työajalla mielenilmaukseen ja antaa tukensa nuorille ja opiskelijoille", sanoo tapahtuman aikana asiakaspalvelua hoitanut toimitusjohtaja Samuli Melanko.

Lukuisat mediat ovat noteeranneet nuorten tempauksen, ja yli 1 000 akateemisen yhteisön jäsentä on antanut tukensa koululakolle. Silti suhtautuminen lakkoon kouluissa on vaihdellut. Osa kouluista on lisännyt ilmastolakon opetussuunnitelmaan, toisille osallistuminen on kirjattu luvattomaksi poissaoloksi. Opetushalituksen mukaan mikään ei velvoita kouluja myöntämään vapaata.

"Marssilla oli opiskelijoiden lisäksi mukana paljon perheitä sekä koululaisia. Pääviesti oli nuorten vaatimus siitä, että ilmastotekoihin on ryhdyttävä nyt. Nuorempien iskulauseissa puhuttiin myös muovista ja esimerkiksi tupakoinnista luopumisesta. Ilmapiiri oli hyvä, vaikka sää oli harmaa, ja porukkaa oli paljon", kertoo mukana ollut Kalle Viira Lumon markkinoinnista.

Opiskelijat vetoavat lakkoilulla erityisesti aikuisten änestyskäyttäytymiseen. Kevään eduskuntavaalit ovat tärkeä paikka sitoutua kestäviin ratkaisuihin. Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on 14.4.2019. Ennakkoäänestys alkaa 3.4.2019.

Seuraa unelmiasi, älä hintoja

Toistaiseksi voimassa oleva Hyvä-sähkösopimus on erinomainen valinta kaikkiin kohteisiin. Tämä helppo ja suosittu sopimus on hyvä myös ympäristölle.

  • 9,49 snt/kWh + 2,90 €/kk
  • Ei pitkää sitoutumista
  • EKOenergia-merkittyä tuulivoimaa

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]