Lumo Energia

Sähkösopimuksen vaihto mielessä? Valitse Lumo Energian sähkösopimus

Sähkösopimuksen vaihto mielessä? Valitse Lumo Energian sähkösopimus

Sähkösopimus on syytä aika ajoin kilpailuttaa. Vaihtamalla sähkösopimusta voit saada edullisemman, ympäristöystävällisemmän tai muuten omaan käyttöösi paremmin sopivan sähkösopimuksen. Sähkösopimuksen vaihto voi olla vastassa myös muuton yhteydessä, sillä sähkösopimus on aina hyvä valita vastaamaan asunnon kokoa ja kulutusta. Sähkösopimuksen vaihto onnistuu helposti ja nopeasti verkkosivuillamme tai asiakaspalvelumme avulla!

Sähkösopimuksen vaihto nykyisessä osoitteessa

Oletko vaihtamassa sähkönmyyjää nykyisessä osoitteessasi? Tällöin riittää, kun valitset haluamasi sopimuksen, ja me hoidamme loput – irtisanomme nykyisen sopimuksen puolestasi ja ilmoitamme myös paikalliselle sähkönsiirtoyhtiölle sähkönmyyjän vaihdosta.

Sähkönmyyjää vaihtaessa on syytä tarkistaa, onko nykyinen sähkösopimus määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva. Jos sopimus on määräaikainen, sähkösopimuksen vaihto onnistuu vasta määräajan päätyttyä. Jos taas nykyinen sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, sopimuksen vaihdolle ei ole estettä.

Myyjänvaihdon yhteydessä uuden myyjän tulee kuitenkin aina noudattaa alan yleistä käytäntöä 15 vuorokauden irtisanomisajasta. Ei silti huolta, vaikka nykyinen sopimuksesi päättyisi ennen kuin uuden myyjän sopimus voi alkaa. Nykyinen sähkönmyyjäsi toimittaa sinulle sähköä vaihtoon asti. Sähkönmyyjän vaihdoissa sähköntoimitukseen ei koskaan tule katkoja.

Sähkösopimuksen vaihto muuton yhteydessä

Kun olet muuttamassa, sähkösopimusta voi olla tarpeen pohtia uudelleen. Sähkösopimus kannattaa valita vastaamaan uutta asumismuotoa ja tulevaa sähkönkulutusta. Sopimustyypistä riippuen nykyisen sähkösopimuksen voi mahdollisesti siirtää uuteen osoitteeseen sellaisenaan tai vaihtaa kokonaan sopimustyyppiä muuton yhteydessä. Me autamme sinulle sopivimman vaihtoehdon valinnassa!

Kun vaihdat sähkösopimusta muuton yhteydessä, on hyvä pitää mielessä, että nykyinen sähkösopimuksesi ei pääty automaattisesti, vaikka teet uuden sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen. Muistathan siis irtisanoa vanhan sähkösopimuksen muuttotilanteessa! Irtisanominen ilmoitetaan sille sähkönmyyjälle, kenen kanssa vanha sähkösopimus on.

Kokonaisuus ratkaisee – Kun vaihdat sähkösopimusta, ota huomioon muutakin kuin hinta

Sähkösopimuksen vaihto ja uuden sopimuksen valinta on monille hintakysymys. Pelkkä kilowattituntihinta ei tosin kerro kaikkea, eikä päätöksentekoa kannata perustaa pelkästään siihen. Jo hintaan vaikuttaa moni asia, ja me Lumo Energialla kannustamme vertailemaan myös muita tekijöitä sähkösopimuksen vaihdon yhteydessä! Tässä listattuna muutamia seikkoja, joita päätöksessä voi puntaroida:

Sähkön alkuperä

Sähkön alkuperän valitsemalla pääset vaikuttamaan siihen, kuinka ympäristöystävällisesti sähköä tuotetaan. Mikäli koet ympäristöasiat tärkeiksi, kannattaa siis kiinnittää alkuperään huomiota sähkösopimuksen vaihdossa.

Kannustamme uusia ja vanhoja asiakkaitamme valitsemaan sähkön alkuperäksi fossiilittoman energian, jonka saa valittua Lumo Energian jokaiseen sopimukseen sopimustyypistä riippumatta! Vaihtoehtona on myös Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioima EKOenergia, jossa puhtaamman energian lisäksi tuet myös ympäristönsuojelua.

Oma sähkönkulutus

Oikean sopimuksen valintaan vaikuttaa oma sähkönkulutus eli se, kuinka paljon sähköä kuluu ja milloin sitä kuluu. Omalla sähkönkulutuksella voi vaikuttaa sähkölaskun summaan paljonkin.

Määräaikainen kiinteähintainen sopimus soveltuu erityisesti asiakkaalle, joka ei seuraa sähkön hintaa aktiivisesti eikä halua, että hinta vaihtelee. Jos taas oma sähkönkulutus vaihtelee vuorokauden aikojen tai vuodenaikojen mukaan, pörssihintainen sopimus saattaa olla parempi vaihtoehto. Tällöin pääsee hyödyntämään sähköpörssin hintavaihtelut ja edulliset hetket!

Asiakaspalvelu ja palvelun sujuvuus

Tuoreessa asiakaspalautekyselyssämme selvisi, että yleisin syy valita Lumo Energian sähkösopimus oli hinnan ja alkuperän lisäksi se, miten helppoa sopimuksen tekeminen oli. Asiakkaistamme 97,3 % piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 76,1 % sai suoraa säästöä vaihtamalla sähkösopimuksen Lumoon.

Ensiluokkaista asiakaspalvelua ja ekologisuutta – Asiakkaamme kertovat, miksi valita Lumo Energia

Me sitoudumme tarjoamaan asiakkaillemme selkeitä sopimuksia ja ensiluokkaista asiakaspalvelua! Tuoreessa asiakaspalautekyselyssä asiakkaamme kuvailivat Lumo Energiaa moderniksi ja helposti lähestyttäväksi. Sähkösopimuksen vaihto ja valinta ovat myös arvovalintoja – asiakkaamme nostivat Lumo Energiaa keskeisesti kuvaaviksi arvoiksi myös kotimaisuuden ja ekologisuuden.

Asiakaspalvelumme kanssa asioineista jopa 89,4 % kertoo olleensa tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun. Asiakkaidemme antamia positiivisia palautteita voit lukea sosiaalisen median kanavistamme, joissa palautteita julkaisemme. Asiakaspalvelijamme saavat tätä ansaittua positiivista palautetta päivittäin.

Tee juuri sinulle paras sähkösopimus ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Oletko jo Lumo Energian asiakas? Sopimuksen vaihtaminen on helppoa

Jos olet jo asiakkaamme, sähkösopimuksen vaihto onnistuu helposti ja nopeasti joko asiakaspalvelumme avulla, kotisivuillamme tai Oma Lumo -palvelussa valitsemalla Päivitä sopimus. Jos nykyinen sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva, onnistuu vaihto jopa samalle arkipäivälle!

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.