Sähkösopimus heti – kuinka toimia kun tarvitset sähkösopimuksen nopeasti

Sähkösopimus heti – kuinka toimia kun tarvitset sähkösopimuksen nopeasti

Yleisin syy nopeaan sähkön tarpeeseen on muutto uuteen osoitteeseen. Muutto on tunnetusti kiireistä ja stressaavaa aikaa, joten sähkösopimuksen tekeminen voi unohtua. Sähkösopimuksen saa nopeimmillaan voimaan saman päivän aikana. Tärkeintä on ottaa heti yhteys sähköyhtiöön.

Yhteydenottoa varten sinulla täytyy olla esittää vain henkilötietosi ja osoite, johon sähköä tarvitaan. Sähkön myyjä pystyy osoitetiedoilla selvittämään, onko kohteessa sähköt kytkettynä.

Verkkoyhtiöstä riippuen sähköt voivat hyvällä tuurilla olla edelleen päällä, vaikka edellinen asukas olisi muuttanut jo pois. Silloin sähköyhtiö saa asian hoidettua liittämällä kytkentään uuden sähkösopimuksen. Toisinaan sähköt on kuitenkin jo katkaistu, ja silloin tarvitaan uusi kytkentä verkkoyhtiöstä.

Kuinka nopeasti sähköt saa toimimaan ja maksaako nopea kytkentä

Yleensä sähköjen uudelleenkytkentä onnistuu saman päivän aikana viikonloppuja lukuun ottamatta. Nopeasta kytkennästä kannattaa varautua maksamaan lisämaksu. Mahdollinen pikakytkentämaksu on kuitenkin yleensä maltillinen, eivätkä kaikki verkkoyhtiöt peri maksua lainkaan. Pimeään ei siis kannata jäädä odottamaan. Mikäli kaikki sujuu hyvin, sähköt toimivat muutaman tunnin sisällä yhteydenotosta. Myyntisopimuksen pikakäsittelystä peritään tapauskohtaisesti pieni lisämaksu.

Koska muutto ilmoitetaan sähköyhtiöön

Muuttaessa uuteen asuntoon suositus on, että sähkösopimuksen siirrosta ilmoitetaan sähköyhtiöön kaksi viikkoa ennen muuttoa. Viime hetkellä tehtävä sopimus ei ole ongelma, mutta jos muuttosi osuu viikonlopulle ja sähköasiat ovat hoitamatta, saattaa edessä olla ikävä yllätys.

Sopimuksen tekemisen tai siirtämisen kanssa voi olla liikkeellä hyvissä ajoin. Mitään haittaa viikkoja etukäteen tehdystä ilmoituksesta ei ole.

Kun tarvitset sähköä nopeasti, ota yhteys asiakaspalveluumme, ja me hoidamme loput!

----------

Muuttajan muistilista auttaa ja vähentää muuttostressiä

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, edullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18, tänä viikonloppuna klo 9–15

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi