Lumo Energia

Sähkösopimus heti – Näin saat sähköt nopeasti

Sähkösopimus heti – Näin saat sähköt nopeasti
Oletko muuttanut uuteen asuntoon? Onko sähkösopimus jäänyt tekemättä? Saadaksesi sähköt päälle nopeasti tee sähkösopimus heti.

Muutto on tunnetusti kiireistä ja stressaavaa aikaa, joten sähkösopimuksen tekeminen voi unohtua. Jos näin on päässyt käymään, on tärkeää ottaa heti yhteys sähköyhtiöön. Sähkösopimuksen saa nopeimmillaan voimaan saman päivän aikana.

Lumo Energian sähkösopimuksen voit tehdä tavalliseen tapaan verkossa myös silloin, kun tarvitset sähköt nopeasti. Tavallisesti sopimusten käsittelyaika muuttotilanteessa on viisi vuorokautta. Kun tarvitset sopimuksen nopeammin, kirjoita toive pikaisesta aloituksesta tilauslomakkeen kommenttikenttään. Sopimusten käsittelijä ottaa toiveesi huomioon, ja sopimuksen aloitusta aikaistetaan mahdollisuuksien mukaan.

Sähkösopimusta varten tarvitaan:

Verkkoyhtiöstä riippuen sähköt voivat olla edelleen kytkettynä asuntoon, vaikka edellinen asukas olisi jo muuttanut pois. Tällöin sähkön myyntisopimus saadaan voimaan heti.

Jos sähköt on jo katkaistu, täytyy ne kytkeä uudelleen. Kytkennästä vastaa paikallinen verkkoyhtiö.

Kuinka nopeasti sähköt saa päälle? Maksaako nopea kytkentä?

Sähköjen uudelleenkytkentään liittyvät asiat vaihtelevat hieman verkkoyhtiöiden käytäntöjen mukaan. Yleensä etenkin isoissa verkkoyhtiöissä uudelleenkytkentä onnistuu arkisin saman päivän aikana.

Nopeasta kytkennästä kannattaa varautua maksamaan lisämaksu. Mahdollinen pikakytkentämaksu on kuitenkin yleensä maltillinen, eivätkä kaikki verkkoyhtiöt peri maksua lainkaan. Tieto mahdollisesta pikakytkentämaksusta löytyy siirtoyhtiön verkkosivuilta. Kannattaa myös varautua maksamaan erillinen pikakäsittelymaksu myyntisopimuksen nopeasta käsittelystä.

Jos kaikki sujuu hyvin, sähköt toimivat muutaman tunnin sisällä yhteydenotosta. Pimeään ei siis kannata jäädä odottamaan.

Milloin muutto ilmoitetaan sähköyhtiöön?

On suositeltavaa ilmoittaa muutosta sähköyhtiöön noin kaksi viikkoa aikaisemmin. Viime hetkellä tehtävä sopimus ei ole ongelma, mutta jos muuttosi osuu viikonlopulle ja sähköasiat ovat hoitamatta, saattaa edessä olla ikävä yllätys.

Sopimuksen tekemisen tai siirtämisen kanssa voi olla liikkeellä hyvissä ajoin. Mitään haittaa viikkoja etukäteen tehdystä ilmoituksesta ei ole.

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €

Näin saat sähköt päälle nopeasti

  1. Tee sähkösopimus normaaliin tapaan verkkosivuillamme.
  2. Sähkösopimusta varten tarvitsemme henkilötiedot ja osoitteen, johon sähkösopimus tehdään.
  3. Valitse sopimuksen tilauslomakkeella vaihtoehto Teen sopimusta osoitteeseen, jossa minulla ei ole aikaisempaa sopimusta.
  4. Kirjoita tilauslomakkeen kommenttikenttään, milloin tarvitset sähköt.
  5. Sopimusten käsittelijä ottaa kommenttisi huomioon ja aikaistaa sopimuksen aloituksen mahdollisuuksien mukaan.

Minkä sähkösopimuksen valitsen?

Kun sähkösopimuksella on kiire, sinulla ei välttämättä ole aikaa vertailla erilaisia sopimuksia. Silloin on järkevää tehdä toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jonka vaihtaminen toiseen sopimukseen on helppoa ja nopeaa. Kun olet selvinnyt muuttohässäkästä ja sinulla on enemmän aikaa vertailla sähkösopimuksia, onnistuu vaihtaminen toiseen sopimukseemme muutamassa arkipäivässä. 

Asiakaspalvelijamme ovat myös apunasi sinulle parhaan sopimuksen valinnassa!

P.S. Muistitko hoitaa muut muuttoon liittyvät ilmoitukset? Muuttajan muistilista auttaa ja vähentää muuttostressiä.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka nopeasti sähkösopimus astuu voimaan?

Jos kyseessä on myyjänvaihto, eli sinulla on jo sähkösopimus ja haluat vaihtaa sähköyhtiötä nykyisessä osoitteessasi, sähkösopimus voi alkaa aikaisintaan 15 vuorokauden kuluttua.

Myös muuttotilanteessa suosittelemme tekemään sähkösopimuksen muutamaa viikkoa aikaisemmin, jotta voit varmistua siitä, että sähköt ovat päällä muuttopäivänä.

Jos sopimuksen tekeminen on muuttohässäkässä unohtunut, saa sopimuksen voimaan nopeammallakin aikataululla. Huomaathan kuitenkin, että jos aloitukseen on alle viisi vuorokautta, emme voi luvata sähkösopimuksen aloitusta haluamanasi päivänä. Nopeasta käsittelystä kannattaa myös varautua maksamaan erillinen pikakäsittelymaksu. Lisäksi paikallinen sähkönsiirtoyhtiö voi veloittaa pikakytkennästä oman maksunsa. Tieto mahdollisesta pikakytkentämaksusta löytyy siirtoyhtiön verkkosivuilta.

Saako sähkösopimuksen viikonloppuna?

Jotta voit varmistua sähköntoimituksen aloituksesta, kannattaa sopimuksen aloituspäiväksi valita arkipäivä. Jos muuttopäivä on viikonloppuna, valitse aloitusajankohdaksi perjantai.

Mitä sähkö maksaa vuodessa?

Sähköenergian hinnan arvioiminen omassa asunnossa on helppoa vuosikulutusarvion avulla. Asuntosi vuosikulutusarvion näet sähkölaskustasi. Kun vuosikulutusarvio on selvillä, voit laskea vuosittaisen sähkönkulutuksen hinnan kertomalla kulutuksen kilowattitunnin hinnalla. Lisää mahdollinen perusmaksu laskutoimitukseen vasta sen jälkeen. Lisäksi on otettava huomioon sähkön siirtohinta, jonka vuosittaiset kulut voi laskea samaan tapaan kuin edellä.

Mikä on sähkön vuosikulutusarvio kerrostaloasunnossa? Entä rivitaloasunnossa tai omakotitalossa?

Sähkön vuotuinen kulutus vaihtelee paljon asunnon koon, asukkaiden määrän, asunnon lämmitysmuodon ja varustelun sekä asukkaiden sähkönkulutustapojen mukaan. Kerrostaloasunnon vuotuinen sähkönkulutus voi olla n. 1 400–3 500 kWh, rivitaloasunnon n. 3 000–12 000 kWh ja omakotitalon n. 7 000–19 000 kWh.

Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.