Lumo Energia

Talvi kasvattaa sähkölaskuasi kahdesta syystä, näin voit itse vaikuttaa laskun suuruuteen

Talvi kasvattaa sähkölaskuasi kahdesta syystä, näin voit itse vaikuttaa laskun suuruuteen

Pohjoisessa ilmastossa asuntojen lämmitys on suurin kotitalouksien sähkönkuluttaja. Talvisin sähkölasku kasvaa, koska lämmitykseen tarvitaan enemmän energiaa ja sähkön hinta lähtee helposti nousuun.

Tuotannon vähäisyys ja kova kysyntä muokkaavat hintoja

Sähkön kysyntä on Pohjoismaissa talvisin suurempaa. Kysynnän ollessa koholla hintakin nousee.

Pohjoisessa paljon käytetty vesivoima vaikuttaa osaltaan myös pörssisähkön vuodenaikojen mukaiseen hintojen vaihteluun. Talvella vesivoiman saatavuus on vähäistä tekojärvien ja koskien jäätymisen takia. Talven aikana vesivoimaloiden vesivarastot täyttyvät hiljalleen. Keväällä lumen ja jään alkaessa sulaa vesivarastot täyttyvät kovaa vauhtia. Tämän myötä tarjontaa on enemmän ja hinnat voivat jopa romahtaa. Keskikesällä kun lämmitystarve on pieni, ovat vesivarannot suurimmillaan ja sähkön hinta yleensä pohjalukemissa.

Pörssisähkön tukkuhintaa myötäilevä sähkösopimus voi vuositasolla säästää euroja sähkölaskussa, kun hinta vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Kulutuslaskelmasta voi tarkistaa mikä oma sähköntarve on silloin kun hinta on lakipisteissä.

Lämmitys syö suurimman siivun sähkölaskusta

Sähkölämmitteisissä taloissa lämmityksen osuus sähkölaskusta on noin kolmannes. Tässä on muutama helppo vinkki minimoimaan talvisähkön päivittäistä kulutusta.

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.