Lumo Energia

Teemme hyvää – yhdessä Gubben kanssa

Teemme hyvää – yhdessä Gubben kanssa
Me Lumo Energialla haluamme tehdä osamme ikäihmisten aktiivisemman elämän puolesta. Siksi olemme tästä keväästä lähtien olleet mukana Gubben Onnellinen Vanhuus -hankkeessa.

Suomessa on paljon vanhuksia, joista iso osa kärsii masennuksesta tai yksinäisyydestä. Jopa joka toinen päivä yksi vanhus päätyy itsemurhaan. Vanhuspalvelut kaipaavat muutosta nykyiseen, ja myös yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Siksi me Lumo Energialla olemme mukana mahdollistamassa onnellisempaa vanhuutta.

Tänä keväänä päätimme antaa iloa ja aikaa yksinäiselle vanhukselle ja samalla työllistää nuoren merkityksellisen osa-aikatyön pariin vuodeksi eteenpäin. Tämän myötä meille on myönnetty Teemme hyvää -merkin käyttöoikeus.

Aktiivinen vanhuus on onnellinen vanhuus

Onnellinen Vanhuus -hankkeen takana on ajatus siitä, että kukaan ei jäisi yksin. Missiona on vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä ja auttaa heitä elämään onnellisempi ja aktiivisempi vanhuus. Samalla tarjotaan merkityksellistä osa-aikatyötä nuorille. Ensimmäiset työkokemukset nuorena ovat tärkeimpiä tekijöitä syrjäytymisen ehkäisyssä.

– Hankkeen avulla pystymme tarjoamaan apua perheettömille ja vähävaraisille vanhuksille. Kummiyrityksen pienelläkin panostuksella voidaan mullistaa yhden vanhuksen elämä, toteaa Onnellinen Vanhuus -hankkeen toiminnanjohtaja ja Gubben toimitusjohtaja Sandra Lounamaa.

Etäyhteydenpitoa ja kauppa-apua

Korona-aika on paitsi korostanut yksinäisten riskiryhmään kuuluvien vanhusten asemaa myös aiheuttanut haasteita Gubbe-toiminnalle, ja tavanomaiset Gubbe-käynnit ovatkin olleet tauolla. On kuitenkin tärkeää, että ikäihmisten aktiivisuus pysyy yllä. Siksi Gubbe on yhdessä lääkäriliiton puheenjohtajan kanssa konseptoinut turvallisen ulkoilun mallin. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vanhuksen kanssa yhdessä ulkoillessa Gubbe käyttää hengityssuojainta, ja turvaväleistä pidetään huolta. Gubbe on myös lanseerannut kauppakassipalvelun ikäihmisten avuksi.

Poikkeustilanteesta huolimatta kummivanhuksemme ja hänen Gubbensa Helmi ovat päässeet aloittamaan tutustumisen olosuhteiden sallimissa rajoissa. Säännölliset puhelinkeskustelut ovat piristäneet arkea, ja yhdessä on jo ehditty miettiä, mitä puuhataan sitten, kun tilanne hieman normalisoituu. Helmi-Gubbe on myös toiminut kauppa-apuna kummivanhuksellemme.

– Me Lumolla olemme iloisia, että voimme rikastuttaa ikäihmisen arkea ja samalla olla mukana työllistämässä nuorta. On hienoa saada kuulumisia kummivanhuksemme ja hänen Gubbensa välisestä yhteydenpidosta ja tapaamisista. Gubben kanssa voimme olla varmoja, että apu menee konkreettisesti perille, kertoo Lumo Energian toimitusjohtaja Otto Savasti.

Lisää artikkeleita

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–17.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Usein kysytyt kysymykset

Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.