Lumo Energia

Uusiutuva energia on hyvä lupaus uudelle vuodelle, vaikuttaa suoraan fossiilisten polttoaineiden käyttöön

Uusiutuva energia on hyvä lupaus uudelle vuodelle, vaikuttaa suoraan fossiilisten polttoaineiden käyttöön

Vuonna 2018 Suomen sähkönkulutuksesta noin 40 % katettiin uusiutuvalla energialla. Uusiutuvien osuus jatkoi tasaista kasvua vaikka. Vesitilanteesta riippuvainen vesivoiman tuotanto laski 10 prosenttia, mutta sitä kompensoi osaltaan tuulivoima, jonka tuotanto nousi 22 prosenttia. Suhteellisesti eniten nousi aurinkovoiman käyttö, 63 prosenttia, mutta sen osuus energian kokonaiskulutuksessa on edelleen alle prosentin. Aurinkovoiman poientuotanto oli kuitenkin hyvässä nousussa.

Joulun aikaan sähköä kuluu lämmitykseen, jouluvaloihin ja pimeän jakson valaisemiseen. Teollisuuden ja tuotannon hiljentyessä kokonaiskulutus on normaalia alhaisempaa. Jouluvalojen loisteessa on hyvä miettiä lupauksia ja toiveita uudelle vuodelle. Mikäli listalla on kestävämpien valintojen tekeminen, on uusiutuvaan energiaan siirtyminen hyvä päätös.

Suomi on uusiutuvan energian edelläkävijä

Vuodelle 2020 asetetun 38 prosentin tason kokonaiskulutuksesta saavutimme ensimmäisen kerran jo vuonna 2014. Uusiutuvan energian käyttöaste on meillä EU:n toiseksi korkein. Edellä on vain naapurimaa Ruotsi. Pohjoismaiden ainutlaatuinen luonto tarvitsee suojelua, samalla se pystyy tuottamaan luonnonmukaista energiaa virtaavien vesien ja hyvien tuuliolosuhteiden vuoksi. Talven lyhyitä päiviä paikkaa aurinkokennojen kehittymisen lisäksi keväästä syksyyn jatkuva valoisan aika.

Asetetun tavoitteen saavuttaminen ei tarkoita, että energiatalouden kehittämisen osalta voidaan hengähtää. Maailman merkittävimmät yritykset ja teollisuus katsovat myös uusiutuvan energian suuntaan. Kehityksessä on mahdollisuuksia uusille tuotteille ja palveluille, itse tuotannon rinnalla. Kasvihuonepäästöjen vähentämisen lisäksi uusiutuvan energian kehitys on panostus tutkimukseen, bioenergiaan ja tuotannon huoltovarmuuteen.

Jos et vielä ole varmistanut, että oma sähkö tuotetaan uusiutuvista, päätöksen tekeminen ei ole huono uudenvuodenlupaus.

Lähde: https://findikaattori.fi/fi/89

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.