Lumo Energia

Uusiutuvien tuotantohinta jatkaa laskua, aurinkosähkö pudonnut nopeasti yli 70 %

Uusiutuvien tuotantohinta jatkaa laskua, aurinkosähkö pudonnut nopeasti yli 70 %

Kansainväliset asiantuntijat uskovat, että jo parissa vuodessa puhtaammat energiamuodot saavuttavat fossiilisten pottoaineiden hintatason. Uusiutuvien energiamuotojen tuotantokustannukset jatkavat laskuaan myös tulevaisuudessa ja kuluttaja voi hyötyä nopeasta muutoksesta esimerkiksi pörssihintaisella sähkösopimuksella.

Aurinkosähkön hinta on laskenut nopeasti yli 70 %

Aurinkosähkö on edelleen uusiutuvista arvokkain vaihtoehto, mutta sen tuotannon kehitys, aurinkokennojen parantumisen ja halventumisen myötä, on kaikkein nopeinta. Kustannuksia vertaillessa on otettava huomioon tuotannon koko elinkaari, joten sähkölaskussa muutos on hitaampaa. Yli 70 %:n lasku tuotantokustannuksissa on syntynyt viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Uusiutuvien tuotantoteho on vahvasti alueellista

Suomessa etenkin tuulivoima on kansainvälisesti kilpailukykyistä, maatuulivoima on tuotantokustannuksiltaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston vertailussa toisena ydinvoiman jälkeen. Energiakaupassa on havaittavissa, että kaikkien uusiutuvien energiamuotojen kustannuksissa positiivinen suunta tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Energiajärjestö Irena arvioi että tuulivoiman hinnassa tullaan näkemään lähivuosina kymmenien prosenttien laskua, sekä maatulivoiman että merituulivoiman osalta.

Ennätykset uusiksi ympäri Eurooppaa, kuluttajille maksettiin 50 € megawattitunnilta tuulivoiman käytöstä

Iso-Britanissa uusiutuvilla tuotettiin jo kolmannes kaikesta energiasta ja juuri merituulivoima näytteli merkittävää roolia edullisissa kuluttajahinnoissa. Saksassa syysmyrskyjen tuottama tuulivoimapiikki painoi tuulisähkön hinnan negatiiviseksi. Britaniassa päätettiin myös ensimmäisen aurinkovoimalan rakentamisesta ilman valtion tukea, myös tuulivoiman tuottamisesta ilman valtiontukea järjestettiin huutokaupat Hollannissa ja Saksassa.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat: https://www.hs.fi/talous/art-2000005523457.html

Negatiivisesta sähkön hinnasta YLE:n sivuilla: https://yle.fi/uutiset/3-9995574

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.