Lumo Energia

Vahvasti kotimaisen tuulivoiman tuotanto kasvoi yli 20 %

Vahvasti kotimaisen tuulivoiman tuotanto kasvoi yli 20 %

Tuulivoiman rakentaminen on aloitettu Suomessa selvästi myöhemmin kuin monessa muussa Euroopan maassa. Viime vuosina kehitys on ollut hyvällä tasolla ja asetettuja tavoitteita ollaan saavuttamassa etuajassa. Rakentaminen on ollut huipussaan vuosina 2016 ja 2017.

Tuulivoimaloita oli Suomessa viime vuoden lopussa noin 700. Sähköntuotannossa tuulivoiman osuus on lähes 10 %, mikä on jo lähellä vuodelle 2020 asetettua 6 terawattitunnin tavoitetta.

Vuonna 2018 uusien tuulivoimaloiden rakentaminen on lähes pysähtynyt odottamaan uutta tukijärjestelmään. Samalla yksityisiä, tuen piiriin kuulumattomia, markkinaehtoisia hankkeita on käynnistynyt useita. Energiaviraston mukaan uusiutuvan energian tukikilpailutukseen on toimitettu 26 tarjousta, jotka kaikki ovat tuulivoimalahankkeita.

Vahvasti kotimainen omistuspohja

Viime vuoden alussa peräti 70 % tuulivoimahankkeista pyöri kotimaisessa omistuksessa. Loput 30 % jakautuvat muiden eurooppalaisten omistajien kesken. Voimaloista yli puolet on tanskalaisen Vestasin toimittamia, mikä kertoo vahvasta pohjoismaisesta osaamisesta. Voimaloiden keskimääräinen koko on kasvanut tasaisesti ja uusien voimaloiden tuotantokapasiteetti vastaa maavoimaloiden kansainvälistä tasoa Saksassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Uusiutuva energia luo työtä ja tuo investointeja

Energiateollisuus on yksi maailman merkittävimmistä toimialoista ja sen rooli kasvaa entisestään lisääntyvän sähkön tarpeen ja fossiilisten polttoaineiden alasajon myötä. Asiantuntijat ennustavat seuraavien vuosikymmenien tuovan pelkästään tuulivoiman kehitykseen lähes 1,4 miljoonaa työpaikkaa sekä yli 150 miljardia euroa erilaisia investointeja.

Lähteet: World Wind Energy Council ja Suomen Tuulivoimayhdistys

Lue myös: Tuulisähköstä rakentamalla reilusti edullisempaa kuin ydinvoimasta

Sähköä aina ajan­tasaiseen hintaan

Ota ohjat omiin käsiin ja käytä sähköä silloin, kun se on halvinta. Tuntispot-sopimuksessa hinta vaihtelee tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintojen mukaisesti.

  • Muuttuva kWh-hinta + marginaali 1,25 snt/kWh
  • Perusmaksu 0 €
Lisää artikkeleita

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.