Lumo Energia

Aurinkopaneelit omakotitaloon
alk. 6 000 €

 • Valmiit ratkaisut avaimet käteen -toimituksella
 • Premium-tason aurinko­sähkö­järjestelmät
 • Älykäs tuotannonseuranta
 • Ylituotanto hyvitetään sähkölaskussa
 • Kattava kokonaispalvelu yhdestä paikasta
 • Joustava rahoitus alkaen 89 €/kk

Selvitä kohteeseesi sopiva järjestelmä

0 kWp

Järjestelmän teho

4500 kWh

Vuosituottoarvio ?
Laskurin tulokset perustuvat keskimääräiseen sähköntuotantoon valitulla kWp-teholla Suomessa, sekä keskimääräiseen sähkön kokonaishintaan 14 snt / kWh, 100 % tuotannon omakäyttöasteella. Tarkemman arvion oman kohteesi sähköntuotantopotentiaalista saat myyjältämme.

0

Vuosittainen säästö

0

Hinta-arvio sis. asennus
(Rahoitus alkaen €/kk)

Sijoita tulevaisuuteen ja kestävään kehitykseen – Hanki aurinkopaneelit Lumo Energialta

Aurinkopaneelit energia-alan asiantuntijalta! Meiltä saat ammattimaisesti toteutetun, sinun tarpeidesi perusteella suunnitellun aurinko­sähkö­järjestelmän haluamillasi lisäpalveluilla. Olemme sitoutuneet toimittamaan vain alan tunnetuimpien valmistajien komponentteja, joiden soveltuvuus Suomen haastaviin olosuhteisiin on varmistettu. Kokeneet ammattilaiset suorittavat kaikki asennukset. Valikoimastamme löytyy sopivat ratkaisut kaikkiin kohteisiin.

Kaikki tarjoamamme järjestelmät toimitetaan täysin käyttövalmiina ja avaimet käteen -periaatteella! 

Tarjoamme ratkaisut myös yritysten ja asunto-osakeyhtiöiden tarpeisiin.

Viisi syytä valita Lumo Energian aurinkopaneelit

 1. Aurinkopaneelien hankinta meiltä on helppoa ja vaivatonta

  Olemme tehneet aurinkovoimalan hankinnan sinulle helpoksi ja vaivattomaksi. Laskurimme avulla saat suuntaa-antavan arvion sinulle sopivan järjestelmän hinnasta asennettuna kohteeseesi ja voit jättää meille tarjouspyynnön tarkan hinnan laskemiseksi. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja käy kanssasi läpi tarpeesi ja odotuksesi aurinkovoiman hyödyntämisestä ja tarjoaa sinulle kohteeseesi sopivaa järjestelmää avaimet käteen -asennuksella. Tarvittaessa temme sinulle myös tarkan simulaation aurinkopaneelien sähköntuotannosta kohteesi katolla.

  Asennamme aurinko­sähkö­järjestelmät koko Suomen alueelle, joten kohteesi sijainnilla ei ole väliä. Asennus kestää tavallisesti yhden päivän, jonka jälkeen sertifioidut asentajamme opastavat sinulle järjestelmän käyttöön ja huoltoon sekä turvallisuuteen liittyvät asiat.

  Voit ottaa voimalan käyttöön yleensä heti seuraavana päivänä asennuksen jälkeen – paperityöt ja ilmoitukset järjestelmän rekisteröimiseksi hoidamme kuntoon sinun puolestasi!

 2. Tarjoamme kattavan kokonaispalvelun

  Tarjoamme sinulle toimivan ja luotettavan palvelukokonaisuuden. Palvelumme ovat käytössäsi koko aurinko­sähkö­järjestelmän elinkaaren ajan – suunnittelusta asennukseen, toiminnan seurantaan ja ylituotannon hyvittämiseen. Kaikki takuu- ja huoltoasiat, mahdolliset lupa-asiat ja ilmoitukset verkkoyhtiölle sekä rahoitus hoituvat meidän kauttamme.

   Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa aurinko­sähkö­järjestelmääsi tai palveluihimme liittyvissä kysymyksissä koko järjestelmän elinkaaren ajan!

  Kauttamme hoituvat helposti myös järjestelmän laajennus myöhemmin esimerkiksi lisäpaneeleilla, älytoiminnoilla, tai akustolla.

  Ylituotannon hyvittäminen

  Palveluumme sisältyy myös ylituotannon hyvittäminen, joka on fiksu tapa hyödyntää paneelien tuottama sähkö silloin kun kohteessasi ei ole tarpeeksi sähkönkulutusta. Me ostamme paneeliesi ylituotannon sähkön pörssihinnalla, ja voit itse päättää, milloin kohdistamme hyvitykset sähkölaskuusi. Voit käyttää hyvitykset silloin kun paneelisi eivät tuota sähköä, esimerkiksi talven korkeampiin sähkölaskuihin. Ylituotannon määrää ja kertyneitä hyvityksiä voit seurata itse Oma Lumo -palvelussamme.

 3. Suomen sääoloihin suunnitellut järjestelmät alan parhailla komponenteilla

  Laadusta ei tule tinkiä aurinko­sähkö­järjestelmää valittaessa. Tämän takia olemme valinneet tarjoamamamme järjestelmäkomponentit huolellisesti aurinkosähköalan tunnetuimpien valmistajien valikoimista, Suomen haastavia olosuhteita silmällä pitäen. Paneeleillemme on teetetty kattavat testaukset laadun varmistamiseksi. Kysy testiraportteja myyjältämme!

  Paneeliemme ja kiinnitysjärjestelmiemme tuuli- ja lumikuormakestävyydet ylittävät Suomessa tyypilliset määrät moninkertaisesti. Voit siis olla varma että haastavimmatkaan olosuhteet eivät aiheuta vahinkoa järjestelmälle, sijaitseepa kohteesi missä päin Suomea tahansa.

  Invertterimme on suunniteltu kestämän kosteutta ja lämpötilanvaihtelua, joten asennus on mahdollista turvallisesti myös talon ulkoseinään.

  Kaikkien paneeliemmie tehontuottotakuu on vähintään 25 vuotta. Tämä tarkoittaa, että paneelit tuottavat sähköä vähintään 80 %:n teholla vielä 25 vuoden päästä!

  Kaikki asennukset suoritetaan Suomessa valmistetuilla Orima- ja RAULI-kiinnikkellä, jotka on suunniteltu Suomen vaativiin sääolosuhteisiin. Osoituksena kestävyydestä kaikilla kiinnikkeillämme on poikkeuksellisen pitkä 30 vuoden takuu. 

 4. Tuotannonseuranta puhelimella tai tietokoneella

  Järjestelmiimme sisältyy aina vakiona voimalan etäseurantapalvelu, jonka avulla voit seurata sähköntuotantoa puhelimella tai tietokoneella. Seuraamme myös itse asentamiemme voimaloiden toimintaa, joten et jää yksin mahdollisessa vikatilanteessa.

  Voimalasi tuotantotiedot tallentuvat seurantapalveluun, joten voit tarkastella tuotantohistoriaa myöhemmin, ja verrata tuotannon vuosittaista vaihtelua. Voit myös suunnitella sähkönkulutustasi tuotantietojen perusteella, näin voit hyödyntää mahdollisimman suuren osan tuottamastasi sähköstä itse!

   

 5. Ammattitaitoinen asennus ja käyttökoulutus

  Ennen asennusta käymme kanssasi läpi kaikki asennukseen liittyvät asiat sekä toiveesi, joiden perusteella asennus suunnitellaan ja toteutetaan. Serftifioidut asentajamme suorittavat asennukset ammattitaitoisesti.

  Asennus kestää tavallisesti yhden päivän, jonka jälkeen asentajamme pitävät sinulle myös käyttökoulutuksen. Koulutus sisältää kaiken mitä sinun tulee tietää aurinkovoimalastasi – turvallisuudesta invertterin toimintaan, sekä etäseurannan käyttöönottoon.

OP Lainalaskuri

Tiesitkö tämän aurinkopaneeleista?

Ilmaista sähköä

Itse tuottamasi sähkö ei maksa sinulle mitään. Paikallisesti tuotettua sähköä ei tarvitse siirtää sähköverkon kautta, joten et myöskään joudu maksamaan sähkönsiirrosta.

 

Pienempi hiilijalanjälki

Aurinkosähkö on täysin päästötön sähkön tuotantomuoto, eikä vapauta epäpuhtauksia, kuten hiilidioksidia, ilmakehään tai veteen – aurinkopaneelien hankkiminen on siis todellinen ekoteko! Ehtymätön ja uusiutuva aurinkovoima on tulevaisuuden energianlähde. Paikallisesti tuotettu energia vähentää myös tarvetta ostaa ulkoista sähköä.

 

Erinomainen sijoitus

Aurinko­sähkö­järjestelmällä säästät vuosittaisessa sähkölaskussa huomattavia summia! Sijoitetun pääoman vuosittainen ”säästötuotto” on yleensä 6–10 %. Jos sijoitat esimerkiksi 10 000 euroa aurinkopaneeleihin, voit saada yli 25 000 euron säästön vuosien kuluessa – aurinkopaneeleilla on 25 vuoden tuotantotakuu. Riskiä sijoituksen arvon menetyksestä ei ole. Sijoittamalla aurinkosähköön säästät siis selkeää rahaa.

Aurinkopaneelit lisäävät kiinteistön omavaraisuusastetta ja parantavat sen energiatehokkuutta. Samalla kiinteistön arvo nousee.

 

Loistavaa latausta sähkö- tai hybridiautolle

Onko sinulla sähkö- tai hybridiauto tai oletko aikeissa hankkia sellaisen tulevaisuudessa? Omalla aurinkosähköllä lataat autosi akun täyteen ilmaiseksi! P.S. Meiltä saat myös sähköauton latauslaitteen kotiisi asennettuna.

 

 

Opas aurinko­sähkö­järjestelmän ostajalle

Lue Aurinko­sähkö­järjestelmän ostajan oppaastamme, mitä aurinko­sähkö­järjestelmää ostaessa on hyvä tietää. 

Tutustu Aurinko­sähkö­järjestelmän ostajan oppaaseen

Usein kysytyt kysymykset

Ovatko aurinko­sähkö­järjestelmät taloudellisesti kannattavia?

Suomessa on mahdollista tuottaa lähes kaikki päivän aikana tarvittava sähkö aurinkopaneeleilla huhtikuusta syyskuuhun, mikä tekee investoinnista erittäin kannattavan. Oikein mitoitettu järjestelmä maksaa itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa, ja sijoitetun pääoman vuosittainen ”säästötuotto” on yleensä 6–10 prosenttia. Jos sijoitat esim. 10 000 euroa aurinkopaneeleihin, voit saada jopa 25 000 euron säästön vuosien kuluessa: aurinkopaneeleilla on 25 vuoden tuotantotakuu.

Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, miten voit laskea aurinko­sähkö­järjestelmän tuottaman taloudellisen hyödyn.

Kuinka paljon aurinkopaneelit tuottavat?

Yksittäisen aurinkopaneelin wattimääräinen nimellisteho lasketaan laboratorio-olosuhteissa standardin mukaisella 1 000 kWh/m² -säteilyteholla, joka tarkoittaa sitä, että aurinko säteilee neliömetrin kokoiselle alueelle 1 000 kilowattituntia vuoden aikana. Yksi 300-wattinen aurinkopaneeli tuottaa sähköä edellä mainituissa olosuhteissa 300 kWh vuodessa. Tällöin kahdenkymmenen 300-wattisen paneelin, eli yhteensä 6 kWp -kokoisen järjestelmän teoreettinen vuosituotto on 6 000 kWh.

Suomessa vuosittainen säteilymäärä on noin 800–1 000 kWh/m2, pohjoisessa hieman etelää vähemmän. Esimerkkinä käytetyn 6 kWp -kokoisen järjestelmän laskennallinen tuottoarvio Suomen olosuhteissa on näin ollen 5 400 kWh vuodessa.

Lue lisää aurinko­sähkö­järjestelmän tuotosta