Aurinkosähköjärjestelmän ostajan opas

Mitä kaikkea sinun pitää tietää aurinkosähköjärjestelmästä ennen sen ostoa? Ensisijaisesti aurinkosähköjärjestelmän osto on huomattava ekoteko; aurinkovoima on uusiutuva ja ehtymätön energiamuoto, joka on lähes päästötön – mahdolliset päästöt syntyvät laitteiden valmistuksessa ja kierrätyksessä.  

 

Olemme koostaneet alle artikkeleita, jotka kertovat tarkemmin, mitä aurinkosähköjärjestelmää ostaessa kannattaa miettiä. Miten aurinkopaneelit toimivat ja mihin kaikkialle järjestelmä voidaan asentaa? Lisäksi saat tarkempia tietoja eri kohteista, joissa aurinkopaneeleja voidaan hyödyntää: omakotitalosta, taloyhtiöstä, mökistä ja veneestä sekä asuntovaunusta ja -autosta. Kannattaako aurinkopaneelien asentaminen ilmaston ja oman talouden kannalta? Kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmä edes tuottaa? Minkä kokoinen aurinkosähköjärjestelmän pitää olla, eli miten järjestelmä mitoitetaan oikein? Ja lopuksi selvitämme vielä, mitä kaikkea aurinkosähköjärjestelmään kuuluu ja mitä komponentteja siihen sisältyy.

Miten aurinkosähköjärjestelmä toimii?

Oletko joskus miettinyt miten aurinkopaneelit toimivat? Miten auringonvalon säteily luo energiaa, sähköä, aurinkopaneeleissa? Mitä silloin tapahtuu itse kennossa ja miten sähkö johdetaan paneeleista käyttösähköksi? Millainen teho aurinkopaneelissa on, paljonko siitä saa irti? Millaiset kelit ovat parhaat aurinkosähkön tuottamiseen? Tuottavatko aurinkopaneelit lainkaan sähköä talvisin? Mikä on ero yksikiteisessä ja monikiteisessä aurinkopaneelissa? Miten aurinkopaneeleita huolletaan ja putsataan?

Lue lisää

Käyttökohteet

Millaiseen käyttökohteeseen aurinkosähköjärjestelmä voidaan asentaa? Millaisia vaatimuksia on katolle ja katon materiaalille? Tai voiko aurinkopaneelit kenties asentaa myös epätasaiselle pinnalle? Onko ilmansuunnalla väliä? Lue lisää, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon ennen kuin asentaa aurinkopaneelit.

Omakotitalo

Jos sinulla on omakotitalo, aurinkopaneelien hankinta on kannattava investointi. Aurinkopaneeleista tuleva sähkö yhdistetään talon omaan sähköverkkoon ja yleiseen sähköverkkoon. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä kaikille omakotitalon laitteille, ja säästät energiakustannuksissa, eikä sinun tarvitse ostaa yhtä paljon sähköä kuin aikaisemmin. Ylimääräisen sähkön, jonka paneelit ovat tuottaneet, voit myydä sähkönmyyjälle muille ostettavaksi.

Lue lisää

Taloyhtiöt 

Myös taloyhtiö voi hankkia aurinkosähköjärjestelmän. Hankinnalla pienennetään taloyhtiön hiilijalanjälkeä ja saavutetaan kustannussäästöjä, jotka pitkässä juoksussa hyödyttävät osakkaita. Aurinkopaneelit ovat ekologinen teko, joka tuottaa hyvää energiaa usealle sukupolvelle.

Lue lisää

Mökki

Vaikka Suomen suvi ei sitä ole, aurinkoenergia on ehtymätön luonnonvara. Kesämökillä ei usein ole tarvetta suurelle määrälle sähköä, joten aurinkopaneelit ovat oiva ratkaisu omavaraisuuteen.

Lue lisää

Vene, asuntovaunu ja -auto

Aurinkosähköjärjestelmän voi hyvin hankkia myös veneeseen ja asuntovaunuun sekä asuntoautoon. Silloin on kuitenkin kyse erilaisista aurinkopaneeleista kuin silloin, kun paneelit asennetaan asuintaloihin. Tekniikka toimii samalla periaatteella, mutta itse paneelit ovat pienempiä, kevyempiä ja hieman taipuisia.

Lue lisää

Kannattaako aurinkopaneelit?

Vaikka asumme pohjoisessa Suomessa, aurinkopaneelien hankkiminen on myös täällä kaukana päiväntasaajalta taloudellisesti kannattavaa. Keväästä syksyyn Suomessa on mahdollista tuottaa lähes kaikki päivän aikana tarvittava sähkö aurinkopaneeleilla. Lue lisää siitä, miten voit helposti laskea saamasi vuosittaisen säästön ja missä ajassa hankittu järjestelmä maksaa itsensä takaisin.

Lue lisää

Kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmä tuottaa?

Vähennä ostamasi sähkön määrää tuottamalla itse osa kuluttamastasi sähköstä. Sen, kuinka paljon sähköä kulutat, saat tietää sähkölaskustasi. Aurinkosähköjärjestelmän tuotto on Suomessa samaa luokkaa kuin muuallakin Euroopassa. Tuotto riippuu mm. sijoituspaikan ilmansuunnasta, varjostuksista, aurinkopaneelien kallistuskulmasta sekä tietysti itse säästä.

Lue lisää

Järjestelmän mitoitus

Minkä kokoinen yksi aurinkopaneeli on? Miten paljon se painaa ja kestääkö katto? Montako aurinkopaneelia mahtuu sinun katollesi? Kartoita kulutusprofiilisi, jotta tiedät, miten paljon sähköä kulutat. On turhaa ostaa liian isoa aurinkosähköjärjestelmää, koska ylijäämäsähkö siirtyy yleiseen sähköverkkoon etkä suoranaisesti hyödy siitä itse. Voiko aurinkopaneeleita käyttämällä olla omavarainen sähköntuotannossa?

Lue lisää

Mitä aurinkosähköjärjestelmään kuuluu?

Näkyvin osuus, aurinkopaneelit, on vain osa aurinkosähköjärjestelmää. Mitä kaikkea aurinkosähköjärjestelmään siis kuuluu? Aurinkopaneelit tuottavat sähköä, joka siirtyy verkkoinvertteriin (vaihtosuuntaajaan), joka vuorostaan muuntaa aurinkosähkön vaihtosähköksi, jota voidaan käyttää kodin laitteissa. Turvakytkin, vikavirtasuoja ja johdonsuojakatkaisija ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta – kaapeleita, liittimiä ja telineitä unohtamatta. Mitä muuta tarvitaan optimaalisesti toimiville aurinkopaneeleille?  

Lue lisää

Aurinkopaneelitarjouksien vertailu

 Aurinkosähköjärjestelmän käyttöikä on kymmeniä vuosia, joten tarjouksen sisältöön ja järjestelmän komponentteihin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Järjestelmän hankintahinnassa saavutettua säästöä tulisikin verrata vuosikymmenten kuluessa saavutettuun säästöön, joka voidaan saavuttaa laadukkaalla kokonaisuudella.

Lue, miten vertailla aurinkopaneelitarjouksia

 

Aurinkosähköjärjestelmä Lumo Energialta

Meiltä saat juuri sinulle sopivan vaihtoehdon haluamillasi lisäpalveluilla, etkä maksa turhasta, sillä aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan oman taloutesi sähkönkulutukselle sopivaksi. Valikoimaamme ei ole lukittu pakettikokoihin, vaan oikea määrä aurinkopaneeleita lasketaan aina tarpeidesi mukaan. Suomalaisen GEF Vision ™ -sovelluksen avulla saat kaiken hyödyn irti järjestelmästäsi ja kaikki tarjoamamme ratkaisut toimitetaan täysin käyttövalmiina ja avaimet käteen -periaatteella! 

Tutustu tarjoamiimme ratkaisuihin.

Selvitä kohteeseesi sopiva aurinkosähköjärjestelmä

0 kWp

Järjestelmän teho

4500 kWh

Vuosituottoarvio

0

Vuosittainen säästö
?
Hinta OVH
GEF Vision
199 €
Kulutuksen ohjaus
299 €
Kampanja-alennus
-
Alennus
-
Alennettu hinta
Arvioitu kotitalusvähennys
-
Lopullinen hinta

0

Hinta-arvio sis. asennus
(Rahoitus alkaen €/kk)
Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]