Lumo Energia

Aurinko­sähkö­järjestelmän ostajan opas

Mitä kaikkea sinun pitää tietää aurinko­sähkö­järjestelmästä ennen sen ostoa? Ensisijaisesti aurinko­sähkö­järjestelmän osto on huomattava ekoteko; aurinkovoima on uusiutuva ja ehtymätön energiamuoto, joka on lähes päästötön – mahdolliset päästöt syntyvät laitteiden valmistuksessa ja kierrätyksessä.  

Olemme koostaneet alle artikkeleita, jotka kertovat tarkemmin, mitä aurinko­sähkö­järjestelmää ostaessa kannattaa miettiä.

Miten aurinkopaneelit toimivat ja mihin kaikkialle järjestelmä voidaan asentaa? Lisäksi saat tarkempia tietoja eri kohteista, joissa aurinkopaneeleja voidaan hyödyntää: omakotitalosta, taloyhtiöstä, mökistä ja veneestä sekä asuntovaunusta ja -autosta.

Entä kannattaako aurinkopaneelien asentaminen ilmaston ja oman talouden kannalta? Kuinka paljon aurinko­sähkö­järjestelmä edes tuottaa? Minkä kokoinen aurinko­sähkö­järjestelmän pitää olla, eli miten järjestelmä mitoitetaan oikein? Lopuksi selvitämme vielä, mitä kaikkea aurinko­sähkö­järjestelmään kuuluu ja mitä komponentteja siihen sisältyy.

Miten aurinko­sähkö­järjestelmä toimii?

Aurinkopaneelien toiminta perustuu jo vuonna 1905 selitettyyn valosähköilmiöön, jonka avulla paneelien aurinkokennot muuttavat auringosta tulevan valosäteilyn energiaksi. Mutta miten sähkö johdetaan paneeleista käyttösähköksi? Entä miten tehokkaasti paneelit tuottavat sähköä? Me kerromme sinulle!

Lue, miten aurinko­sähkö­järjestelmä toimii

Käyttökohteet

Millaiseen käyttökohteeseen aurinko­sähkö­järjestelmä voidaan asentaa? Millaisia vaatimuksia on katolle ja katon materiaalille? Tai voiko aurinkopaneelit kenties asentaa myös epätasaiselle pinnalle? Onko ilmansuunnalla väliä? Lue lisää, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon ennen kuin asentaa aurinkopaneelit.

Omakotitalo

Jos sinulla on omakotitalo, aurinkopaneelien hankinta on kannattava investointi. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä kaikille omakotitalon laitteille. Säästät energiakustannuksissa, kun sinun ei tarvitse ostaa yhtä paljon sähköä kuin aikaisemmin. Ylimääräisen sähkön, jonka paneelit ovat tuottaneet, voit myydä sähkönmyyjälle.

Lue aurinko­sähkö­järjestelmästä omakotitalossa

Taloyhtiöt 

Myös taloyhtiö voi hankkia aurinko­sähkö­järjestelmän. Hankinnalla pienennetään taloyhtiön hiilijalanjälkeä ja saavutetaan kustannussäästöjä, jotka pitkässä juoksussa hyödyttävät osakkaita. Aurinkopaneelit ovat ekologinen teko, joka tuottaa hyvää energiaa usealle sukupolvelle.

Lue aurinko­sähkö­järjestelmästä taloyhtiössä

Mökki

Vaikka Suomen suvi ei sitä ole, aurinkoenergia on ehtymätön luonnonvara. Kesämökillä ei usein ole tarvetta suurelle määrälle sähköä, joten aurinkopaneelit ovat oiva ratkaisu omavaraisuuteen. Aurinkopaneeleilla saat sähköä mökillesi, vaikka sitä ei olisi kytketty sähköverkkoon.

Lue mökille sopivista aurinkosähköjärjestelmistä

Vene, asuntovaunu ja -auto

Aurinko­sähkö­järjestelmän voi hyvin hankkia myös veneeseen ja asuntovaunuun sekä asuntoautoon. Silloin on kuitenkin kyse erilaisista aurinkopaneeleista kuin silloin, kun paneelit asennetaan asuintaloihin. Tekniikka toimii samalla periaatteella, mutta itse paneelit ovat pienempiä, kevyempiä ja hieman taipuisia.

Lue veneelle, asuntovaunuun ja asuntoautoon sopivista aurinkopaneeleista

Kannattaako aurinkopaneelit?

Vaikka asumme Suomessa, aurinkopaneelien hankkiminen on myös täällä kaukana päiväntasaajalta taloudellisesti kannattavaa. Keväästä syksyyn Suomessa on mahdollista tuottaa lähes kaikki päivän aikana tarvittava sähkö aurinkopaneeleilla. Lue lisää siitä, miten voit helposti laskea saamasi vuosittaisen säästön ja missä ajassa hankittu järjestelmä maksaa itsensä takaisin.

Lue, miksi aurinko­sähkö­järjestelmän hankinta on kannattava investointi

Kuinka paljon aurinko­sähkö­järjestelmä tuottaa?

Vähennä ostamasi sähkön määrää tuottamalla itse osa kuluttamastasi sähköstä. Aurinko­sähkö­järjestelmän tuotto on Suomessa samaa luokkaa kuin muuallakin Euroopassa. Lue, mitkä tekijät vaikuttavat tuottoon.

Lue, paljonko aurinkopaneelit tuottavat sähköä Suomessa

Aurinko­sähkö­järjestelmän mitoitus

Minkä kokoinen yksi aurinkopaneeli on? Montako aurinkopaneelia mahtuu sinun katollesi? Kuinka monta paneelia edes kannattaa hankkia? Lue, miten aurinko­sähkö­järjestelmä mitoitetaan kannattavaksi juuri sinulle.

Lue aurinko­sähkö­järjestelmän mitoituksesta

Mitä aurinko­sähkö­järjestelmään kuuluu?

Aurinko­sähkö­järjestelmä on kokonaisuutena melko yksinkertainen. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä, joka ohjataan invertterin kautta kohteen sähkökeskukseen ja sieltä sähköä käyttäviin laitteisiin. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin aurinko­sähkö­järjestelmän eri osista.

Lue, mitä aurinko­sähkö­järjestelmään kuuluu

Aurinko­paneeli­tarjouksien vertailu

Aurinko­sähkö­järjestelmän käyttöikä on kymmeniä vuosia, joten tarjouksen sisältöön ja järjestelmän komponentteihin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Järjestelmän hankintahinnassa saavutettua säästöä tulisikin verrata vuosikymmenten kuluessa saavutettuun säästöön, joka voidaan saavuttaa laadukkaalla kokonaisuudella. Lue, miten aurinkopaneelitarjouksia kannattaa vertailla.

Lue, miten vertailla aurinkopaneelitarjouksia

Aurinko­sähkö­järjestelmä Lumo Energialta

Aurinkopaneelit energia-alan asiantuntijalta! Meiltä saat ammattimaisesti toteutetun, sinun tarpeidesi perusteella suunnitellun aurinko­sähkö­järjestelmän haluamillasi lisäpalveluilla. Olemme sitoutuneet toimittamaan vain alan tunnetuimpien valmistajien komponentteja, joiden soveltuvuus Suomen haastaviin olosuhteisiin on varmistettu. Kaikki asennukset suoritetaan kokeneiden ammattilaisten toimesta. Valikoimastamme löytyy sopivat ratkaisut kaikkiin kohteisiin.

Kaikki tarjoamamme järjestelmät toimitetaan täysin käyttövalmiina ja avaimet käteen -periaatteella! 

Tutustu tarjoamiimme ratkaisuihin