EKOenergia – Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioima sähkösopimus

EKOenergia-merkki on ainoa laajalti tunnettu kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle.

EKOenergia on uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä, joka täyttää EKOenergiaverkoston asettamat kestävyyskriteerit.

Tuuli-, aurinko- ja geotermiselle energialle on asetettu maantieteelliset kriteerit. Vesivoima voidaan myydä EKOenergiana ainoastaan, jos se on peräisin EKOenergian hallituksen hyväksymästä voimalaitoksesta.

Jokaista myytyä EKOenergia-megawattituntia kohden lahjoitetaan vähintään 10 senttiä EKOenergian Ilmastorahastoon. Näillä sijoituksilla rahoitetaan ilmastoprojekteja, jotka eivät olisi toteutuneet ilman lahjoituksia.

EKOenergia on valinta sinulle, joka haluat tehdä ympäristöystävällisen valinnan ja edistää puhtaamman energian tuottamista sekä tukea luonnonsuojelua.

Keskimäärin puhtaampi energia on vain 2 % kalliimpaa kuin sekasähkö. Kerrostalokolmion keskikulutuksella (3 000 kWh vuodessa) EKOenergian lisämaksu on alle 2 € kuukaudessa.

EKOenergian tukeminen on myös selvä viesti päättäjille siitä, millaista sähköä meidän pitäisi tuottaa ja kuinka tärkeä puhdas ympäristö on. Kaikkiaan 90 % ilmansaasteista aiheutuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

Valitse EKOenergia sähkön alkuperäksi tuotteen tilauslomakkeella!

Kaikkiin sopimuksiin
vain 0,62 snt/kWh*

*kerrostaloasunnossa lisäkulu on noin 1–2 €/kk

Tuotteemme