Lumo Energia

EKOenergia – Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema sähkösopimus

EKOenergia on sinulle, joka haluat tehdä ympäristöystävällisen valinnan ja edistää puhtaamman energian tuottamista sekä tukea ympäristönsuojelua. Suomen luonnonsuojeluliiton lanseeraama EKOenergia on ainoa laajalti tunnettu kansainvälinen sähkölle myönnettävä ympäristömerkki.

EKOenergia on uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä, joka täyttää EKOenergiaverkoston ympäristöjärjestöjen asettamat kestävyyskriteerit. Kriteerit edellyttävät, että energiantuotantolaitokset on sijoitettu maantieteellisesti kestäviin paikkoihin. Esimerkiksi Lumon myymä EKOenergia on tuulivoimaa, joka voidaan tuottaa vain sellaisissa tuotantolaitoksissa, jotka on sijoitettu suojeltujen luontokohteiden ja tärkeiden lintualueiden ulkopuolelle.

Jokaista myytyä EKOenergia-megawattituntia kohden lahjoitetaan vähintään 10 senttiä EKOenergian Ilmastorahastoon. Näillä sijoituksilla rahoitetaan uusiutuvan energian projekteja, jotka eivät olisi toteutuneet ilman lahjoituksia.

Kaikkiaan 90 % ilmansaasteista aiheutuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. EKOenergian tukeminen on selvä viesti päättäjille siitä, millaista sähköä pitäisi tuottaa ja kuinka tärkeä puhdas ympäristö on.

Puhtaampi energia on keskimäärin vain 2 % sekasähköä kalliimpaa. Kerrostalokolmion keskikulutuksella (3 000 kWh/vuosi) EKOenergian lisämaksu on alle 2 € kuukaudessa.

Valitse EKOenergia sähkön alkuperäksi sopimuksen tilauslomakkeella tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Kaikkiin sopimuksiin vain
+ 0,99 snt/kWh*

*kerrostaloasunnossa lisäkulu on noin 1–2 €/kk