Myyntiehdot

Tuotteiden myyntiehdot

Kiinteä hinta, kerrostalo (+puolen vuoden katseluoikeus HBO Nordic -viihteeseen)

 • Määräaikainen ensimmäisen 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Määräaikaisuuden jälkeen 14 vrk irtisanomisaika. Irtisanomisoikeus ei koske sopimuksen alussa olevaa vuoden määräaikaisjaksoa.
 • Rajoittamaton sähkönkäyttö kerrostaloasuntoihin kiinteään kuukausihintaan. Mahdollisesta hinnanmuutoksesta tiedotetaan asiakkaalle aina vähintään 30 vuorokautta etukäteen, esimerkiksi laskun yhteydessä tai sähköpostitse. Määräaikaisuuden aikana hinta ei kumminkaan voi muuttua.
 • Mikäli laskutusjakso on lyhyempi kuin täysi kuukausi, tuotteelle lasketaan päiväkohtainen hinta, joka perustuu verkkosivuilla tilausvaiheessa ilmoitettuun kuukausihintaan. Esimerkiksi, jos kuukauden hinta on 30 € ja kuukaudessa on 30 päivää, on päiväkohtainen hinta 1 € / päivä.
 • Mikäli sopimus on tehty muuhun kuin kerrostaloasuntoon, muuttuu sopimus automaattisesti toistaiseksi voimassaolevaksi Markkinahinta-sopimukseksi.

Markkinahinta

 • Toistaiseksi voimassa oleva sopimus
 • 14 vrk irtisanomisaika, irtisanoutuminen tehtävä kirjallisesti, esim. sähköpostitse
 • Sähkön hinta kuluttajalle määrittyy aina vaihtuvan NordPool-sähköpörssistä ostetun sähköenergian sisäänostohinnan mukaan, johon lisätään sähkönmyyjän marginaali (0,49 snt / kWh + ALV 24%) ja sisäänostosta muodostuvat kulut.

1v-Määräaikainen

 • Määräaikainen, yksi vuosi.
 • Sopimuksen voi irtisanoa muuton yhteydessä 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Irtisanominen on tehtävä suullisesti tai kirjallisesti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Hinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan.

Yleiset myyntiehdot

Lumo Energia Oy noudattaa Energiateollisuus ry:n suosittelemia sähkönmyyntiehtoja (SME 2014). Voit tutustua näihin sähkönmyyntiehtoihin Energiateollisuus ry:n verkkosivuilla.

Laskutusväli ja -tapa

Sähköstä laskutetaan toteutuneen kulutuksen mukaan joka kuukausi jälkikäteen. Toteutuneella kulutuksella tarkoitetaan paikallisen verkkoyhtiön meille toimittamaa mittarilukemaa tai tuntikulutustietoja. Asiakas voi valita laskutustavaksi joko sähköpostitse toimitettavan laskun (maksuton) tai postitse toimitettavan paperilaskun (maksuton). Asiakas voi tehdä e-laskusopimuksen verkkopankissa saatuaan ensimmäisen laskunsa (maksuton).

Asiakkaan maksukyvyn tarkistaminen

Pidätämme oikeuden luottotietojen tarkistamiseen Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä. Mikäli asiakkaalla ilmenee voimassa olevia maksuhäiriöitä, Lumo Energia pidättää oikeuden vaatia kohtuullista vakuutta sopimuksen aloittamiseksi. Vakuudesta ei makseta korkoa. Lumo Energialla on myös oikeus realisoida vakuus erääntyneiden sähkölaskujen kattamiseksi.

Sähkönsiirron laskuttamisesta vastaa edelleen paikallinen verkkoyhtiö.

Sopimuksen solmiminen ja peruminen

Tilausta tehdessä asiakas vastaa toimitettujen tietojen paikkansapitävyydestä. Mikäli Lumo Energia epäilee virhettä pyrimme olemaan yhteydessä asiakkaaseen resurssien puitteissa.

Internetin kautta tehdyt tilaukset ja sopimukset katsotaan etämyynniksi, ja niihin pätee aina 14 vuorokauden maksuton peruutusoikeus. Tilauksen perumisesta tulee ilmoittaa myyjälle kirjallisesti esim. sähköpostitse.

Sopimusasiakirjat muodostavat myyntisopimuksen sisällön. Jos myyntisopimuksen ja siinä mainittujen dokumenttien sisällöt ovat ristiriitaiset keskenään, sovelletaan ja tulkitaan asiakirjoja seuraavassa järjestyksessä:

 1. Yksilölliset tuotekohtaiset sopimusehdot
 2. Sähkönmyyjän hinnastot
 3. Energiateollisuus ry:n suosittelemat sähkönmyyntiehdot (SME 2014)

Muut ehdot

 • Valtakirjan käsittelykulu: 10 €
 • Aloitettu katkaisuprosessi sisältäen mahdollisen uudelleenkytkennän: 25 €
 • Mikäli Lumo Energian sähkösopimuksen voimaanastuminen estyy asiakkaan aikaisemman sähkönmyyntisopimuksen määräaikaiskauden johdosta, on Lumo Energialla 12 kuukautta kestävä valtuutus saattaa tilaus voimaan.
 • Kiinteä kuukausihinta kerrostaloasuntoon on rajattu tavanomaiseen kodin sähkönkäyttöön. Kerrostaloasunnossa harjoitettavaa kulutusintensiivistä toimintaa ei katsota tavanomaiseksi kodin sähkönkäytöksi ja sellaisesta veloitetaan Markkinahinta-sopimuksen hinnoitteluperiaatteiden mukaisesti.
 • Lumo Energia ei hyvitä soitoista aiheutuvia kuluja (PVM) tai siihen käytettyä aikaa.
 • Tilauksen lisätietoihin tulee vain lisätä tilauksen kannalta oleellisia tietoja.

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme, ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, edullisemman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lumoenergia.fi.

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: Paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 asiakaspalvelu@lumoenergia.fi