Sähkönostajan opas

Tiedätkö millainen sähkösopimus on oikea sinulle? Oletko muuttamassa, aloittamassa opiskelut uudella paikkakunnalla tai kenties tyystin unohtanut tehdä sähkösopimuksen ja tarvitset sähköä heti? Mitä kannattaa miettiä, kun etsii hyvää ja halpaa sähkösopimusta? Kannattaako vertailu? Millainen on ympäristöystävällinen sähkösopimus? Spot-hinta, Nord Pool, kWh – mitä kaikki sanat edes tarkoittavat? Alta löydät pika-apua sähköongelmiisi ja saat tietoa muun muassa erityyppisistä sähkösopimuksista.

Lumo Energialta löydät aina kilpailukykyiset tarjoukset ja valitset itse sinulle sopivimman sähkön alkuperän.

Asiakkaistamme 94,5 % piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 75 % sai suoraa säästöä vaihtamalla Lumo Energiaan*. Lue lisää ja löydä oikea ratkaisu juuri sinulle – ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. 

*Lumo Energian asiakaskysely

2 v Määräaikainen

  • Kiinteä hinta 24 kuukauden ajan
  • Perusmaksu 0 € ensimmäiset 3 kk*
6,99 snt/kWh + 4,90 €/kk Ensimmäiset 3 kk perusmaksu 0 €! Tee sähkösopimus Lisätiedot

Mitä tarkoittaa määräaikainen sähkösopimus?

Määräaikainen sopimus on voimassa tietyn ajan puolesta vuodesta vuoteen. Tämä sähkösopimus on myös kiinteähintainen, eli maksat joka kuukausi saman verran kilowatista. Turvallinen vaihtoehto kaikille.

Tutustu määräaikaisiin sopimuksiin

Millainen on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on usein edullisin pitkässä juoksussa, koska hinta määräytyy pörssisähkön hinnan mukaan. Niin ylä- kuin alamäet hinnoissa näkyvät heti sähkölaskussasi.

Lue lisää pörssisähkösopimuksista

Mitä tarkoittaa pakettihintainen sähkösopimus?

Sähkösopimus, jossa on kiinteä kuukausimaksu, eli pakettihinta, on helppo ja luotettava vaihtoehto. Nämä sopimukset eivät vaadi sähkön hinnan tai kulutuksen seuraamista.

Tasaraha-sopimuksistamme löydät omaan kulutukseesi sopivan paketin, joka takaa saman suuruisen sähkölaskun vuoden jokaisena kuukautena. Hinnat alkaen 12,49 €/kk.

Katso pakettihintaiset sopimuksemme

Sähkösopimus heti

Oletko muuttanut uuteen asuntoon ja sähköt eivät toimi? Onko sähkösopimus jäänyt tekemättä?

Kun tarvitset sähkösopimuksen nopeasti, ota heti yhteys asiakaspalveluumme, ja tilanne voidaan korjata parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Katso ohjeet

Sähkösopimusten vertailu kannattaa

Sähkönmyyjät tarjoavat asiakkailleen erityyppisiä sopimuksia erilaisin hinnoin. Sähkösopimusten vertailu on kuitenkin melko yksinkertaista ja helppoa, kunhan muistaa muutaman perusasian.

Lue, miten vertailla sähkösopimuksia

Näin saat sähkösi parhaaseen hintaan

Kun etsii edullista sähkösopimusta, voi törmätä toinen toistaan parempiin tarjouksiin. Halpaa sähköä etsivän kannattaa ottaa muutama asia huomioon ennen sähkösopimuksen solmimista.

Lue, miten löytää edullinen sähkösopimus

Sähkösopimus muuton yhteydessä

Sähkösopimuksen siirtäminen uuteen osoitteeseen on tärkeä osa muuttoa. Samalla sähkösopimus kannattaa päivittää vastaamaan uuden kodin tarpeita.

Meiltä saat sähkösopimuksen helposti ja nopeasti uuteen kotiin.

Lue vinkit muuttajalle ja tee sopimus

Sähkösopimus kerrostaloasuntoon

Oli kyseessä sitten yksiö, kaksio tai suurempi asunto, on sähkönkulutus kerrostaloasunnoissa yleensä maltillista.

Sähkön kilowattitunteihin sidottuja hintoja vertaillessa voivat aika ja vaiva valua hukkaan. Katso, mitä kannattaa huomioida, kun valitset sähkösopimusta kerrostaloasuntoon.

Katso parhaat sopimukset kerrostaloasuntoihin

Sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelija-asunto, yksiö tai kaksio, kuluttaa todennäköisesti vähän sähköä, varustelusta riippumatta. Sentin halvempi kilowattitunti ei välttämättä tuota selvää muutosta sähkölaskuun, mutta erilaiset lisämaksut voivat olla merkittäviä.

Valitse opiskelija-asuntoon tai pieneen kulutukseen edullinen kuukausimaksuton pörssisähkö.

Tutustu opiskelijalle parhaaseen sopimukseen

Ympäristöystävällinen sähkösopimus

Energiateollisuus on merkittävässä roolissa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, ja siksi suosittelemme kaikille sähkön alkuperäksi uusiutuvia energialähteitä. Lisäkustannukset ovat todella pienet, tavallisimmillaan 1–2 euroa kuukaudessa. 

Lue lisää ja valitse arvoihisi sopiva sähkön alkuperä

Spot-hintainen sähkösopimus

Pörssisähköä ostaessasi voit valita tarkan tuntihinnoittelun, joka sopii sinulle erityisesti silloin, kun haluat ohjata sähkönkulutustasi.

Spot-hintainen sopimus on suosittu myös yrityksille. Meiltä saat spot-hinnan erittäin edullisella marginaalilla.

Lue, miksi spot-hintainen sopimus kannattaa

Päivän spot-hinta

Sähköalan termejä

Mistä tulee sana pörssisähkö? Mitä tarkoittaa lyhenne kWh? Perehdy sähkösanastoon niin tiedät mitä olet ostamassa.

Perehdy sähköterminologiaan

Sähkösopimuksen kilpailutus

Sähkösopimuksen kilpailutuksella saattaa säästää sievoisen summan. Oma sopimus kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin. Kilpailuttaminen on ilmaista, ja sen voi tehdä niin usein kuin haluaa.

Lue vinkit sähkösopimuksen kilpailuttamiseen

Miten sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta ja sen vaihtelun ymmärtäminen voi tuntua hankalalta. On kuitenkin hyvä ymmärtää, mitkä tekijät vaikuttavat siihen, paljonko sähkö maksaa.  Näin voit tehdä parhaasi sen eteen, että omassa sähkösopimuksessasi on paras mahdollinen hinta.

Lue, mikä sähkön hintaan vaikuttaa

Näin sähkön hintavertailu kannattaa tehdä

Sähkön hintavertailu voi tuntua vaikealta ja monimutkaiselta. Kyseessä on kuitenkin melko yksinkertainen tehtävä, kunhan ensin hieman perehtyy asiaan. Tässä artikkelissa kerromme ohjeet siihen, miten sähkövertailu kannattaa tehdä.

Lue, miten sähkövertailu tehdään

Sopimuksemme

Artikkelit

Ihmisen kokoinen sähköyhtiö

Tutustu yrityksemme ja asiakaspalvelumme toimintaan. Lumo Energia on vuonna 2015 perustettu Helsingin Vallilassa toimiva moderni sähköyhtiö. Yli 70 000 suomalaista on jo valinnut sähköyhtiökseen Lumo Energian.

Kokemuksia-sivulle
 

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]