Lumo Energia

Sähkösopimukset – vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkön hinta

Tiedätkö millainen sähkösopimus on oikea sinulle? Oletko muuttamassa, aloittamassa opiskelut uudella paikkakunnalla tai kenties tyystin unohtanut tehdä sähkösopimuksen ja tarvitset sähköä heti? Mitä kannattaa miettiä, kun etsii hyvää ja halpaa sähkösopimusta? Kannattaako vertailu? Millainen on ympäristöystävällinen sähkösopimus? Spot-hinta, Nord Pool, kWh – mitä kaikki sanat edes tarkoittavat? Alta löydät pika-apua sähköongelmiisi ja saat tietoa muun muassa erityyppisistä sähkösopimuksista.

Lumo Energialta löydät aina kilpailukykyiset tarjoukset ja valitset itse sinulle sopivimman sähkön alkuperän.

Asiakkaistamme 94,5 % piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 75 % sai suoraa säästöä vaihtamalla Lumo Energiaan*. Lue lisää ja löydä oikea ratkaisu juuri sinulle – ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. 

*Lumo Energian asiakaskysely

Mitä tarkoittaa määräaikainen sähkösopimus?

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa tietyn ajan. Määräaikaisissa sopimuksissamme on kiinteä hinta, joka ei voi muuttua määräaikaiskauden aikana. Määräaikainen sähkösopimus on turvallinen vaihtoehto kaikille.

Tutustu määräaikaisiin sopimuksiin

Millainen on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissamme hinta määräytyy pörssisähkön hinnan mukaan. Nämä sähkösopimukset ovat usein edullisimpia pitkässä juoksussa. Sekä ylä- että alamäet pörssihinnoissa näkyvät heti sähkölaskussasi.

Lue lisää pörssisähkösopimuksista

 

Sähkösopimus muuton yhteydessä

Sähkösopimuksen siirtäminen uuteen osoitteeseen on tärkeä osa muuttoa. Samalla sähkösopimus kannattaa päivittää vastaamaan uuden kodin tarpeita.

Lue vinkit muuttajalle ja tee sopimus!

Lue vinkit muuttajalle ja tee sopimus

Sähkösopimus heti

Oletko muuttanut uuteen asuntoon ja sähköt eivät toimi? Onko sähkösopimus jäänyt tekemättä?

Lue, mitä tehdä, kun tarvitset sähkösopimuksen nopeasti.

Katso ohjeet

Näin sähkön hintavertailu kannattaa tehdä

Sähkön hintavertailu voi tuntua vaikealta ja monimutkaiselta. Kyseessä on kuitenkin melko yksinkertainen tehtävä, kunhan ensin hieman perehtyy asiaan. Tässä artikkelissa kerromme ohjeet siihen, miten sähkövertailu kannattaa tehdä.

Lue, miten sähkövertailu tehdään

Sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelija-asunto, yksiö tai kaksio, kuluttaa todennäköisesti vähän sähköä, varustelusta riippumatta. Sentin halvempi kilowattitunti ei välttämättä tuota selvää muutosta sähkölaskuun, mutta erilaiset lisämaksut voivat olla merkittäviä.

Valitse opiskelija-asuntoon tai pieneen kulutukseen edullinen kuukausimaksuton pörssisähkö.

Tutustu opiskelijalle parhaaseen sopimukseen

Sähkösopimus kerrostaloasuntoon

Oli kyseessä sitten yksiö, kaksio tai suurempi asunto, on sähkönkulutus kerrostaloasunnoissa yleensä maltillista.

Sähkön kilowattitunteihin sidottuja hintoja vertaillessa voivat aika ja vaiva valua hukkaan. Katso, mitä kannattaa huomioida, kun valitset sähkösopimusta kerrostaloasuntoon.

Katso parhaat sopimukset kerrostaloasuntoihin

Ympäristöystävällinen sähkösopimus

Energiateollisuus on merkittävässä roolissa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, ja siksi suosittelemme kaikille sähkön alkuperäksi uusiutuvia energialähteitä. Lisäkustannukset ovat todella pienet, tavallisimmillaan 1–2 euroa kuukaudessa. 

Lue lisää ja valitse arvoihisi sopiva sähkön alkuperä

Miten sähkön hinta muodostuu?

Sähkön hinta ja sen vaihtelun ymmärtäminen voi tuntua hankalalta. On kuitenkin hyvä ymmärtää, mitkä tekijät vaikuttavat siihen, paljonko sähkö maksaa.  Näin voit tehdä parhaasi sen eteen, että omassa sähkösopimuksessasi on paras mahdollinen hinta.

Lue, mikä sähkön hintaan vaikuttaa

Näin saat sähkösi parhaaseen hintaan

Kun etsii edullista sähkösopimusta, voi törmätä toinen toistaan parempiin tarjouksiin. Halpaa sähköä etsivän kannattaa ottaa muutama asia huomioon ennen sähkösopimuksen solmimista.

Lue, miten löytää edullinen sähkösopimus

Sähkösopimuksen kilpailutus

Sähkösopimuksen kilpailutuksella saattaa säästää sievoisen summan. Oma sopimus kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin. Kilpailuttaminen on ilmaista, ja sen voi tehdä niin usein kuin haluaa.

Lue vinkit sähkösopimuksen kilpailuttamiseen

Sähkösopimusten vertailu kannattaa

Sähkönmyyjät tarjoavat asiakkailleen erityyppisiä sopimuksia erilaisin hinnoin. Sähkösopimusten vertailu on kuitenkin melko yksinkertaista ja helppoa, kunhan muistaa muutaman perusasian.

Lue, miten vertailla sähkösopimuksia

Spot-hintainen sähkösopimus

Pörssisähköä ostaessasi voit valita tarkan tuntihinnoittelun, joka sopii sinulle erityisesti silloin, kun haluat ohjata sähkönkulutustasi.

Spot-hintainen sopimus on suosittu myös yrityksille. Meiltä saat spot-hinnan erittäin edullisella marginaalilla.

Lue, miksi spot-hintainen sopimus kannattaa

Päivän spot-hinta

Sähköalan termejä

Mistä tulee sana pörssisähkö? Mitä tarkoittaa lyhenne kWh? Perehdy sähkösanastoon niin tiedät mitä olet ostamassa.

Perehdy sähköterminologiaan

Ihmisen kokoinen sähköyhtiö

Lumo Energia on vuonna 2015 perustettu Helsingin Vallilassa toimiva moderni sähköyhtiö. Jo yli 60 000 kotia Suomessa saa virtaa meiltä. Tutustu yrityksemme ja asiakaspalvelumme toimintaan.

Kokemuksia-sivulle

Usein kysytyt kysymykset

Mikä sähkösopimus kannattaa valita?

Sähkösopimuksen valintaan vaikuttavat eniten se, millaisessa asunnossa asut ja miten paljon haluat ennakoida sähkölaskusi suuruutta.

Lähtökohtaisesti matalaan kulutukseen, esimerkiksi kerrostaloasuntoon, sopii hyvin toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkösopimus. Korkeaan kulutukseen, kuten omakotitaloon, puolestaan sopii hyvin määräaikainen sähkösopimus, jossa hinta ei muutu sopimuskauden aikana.

Pörssisähkösopimuksen on todettu olevan pitkässä juoksussa edullisin sähkösopimus. Sen kanssa on kuitenkin varauduttava isoihinkin muutoksiin sähkön hinnassa. Mitä enemmän sähköä kuluu, sitä merkittävämpiä muutokset sähkölaskun loppusummassa ovat.

Pörssisähkösopimus on hyvä vaihtoehto korkeaankin kulutukseen, jos taloutesi kestää hinnan vaihteluita, sinulla on intoa seurata sähkön hintaa ja voit vieläpä ohjata kulutusta edullisimmille tunneille. Jos kuitenkin haluat ennakoida kulujasi, suosittelemme määräaikaista sopimusta, jossa kilowattitunnilla on kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan.

Miten teen sähkösopimuksen?

Kun olet valinnut sinulle parhaan sähkösopimuksen, siirryt tilauslomakkeellemme.

Sähkösopimusta varten tarvitsemme henkilö- ja yhteystietosi sekä tietysti osoitteen, johon haluat tehdä sähkösopimuksen. Seuraavaksi tarvitsemme tiedon siitä, oletko vaihtamassa sähkönmyyjää, muuttamassa vai päivittämässä jo Lumo Energialla olevaa sähkösopimustasi. Tieto vaikuttaa siihen, milloin sähkösopimuksesi voi alkaa.

Tilauslomakkeella valitset myös laskutustavan ja mahdolliset lisäpalvelut. Suosittelemme kaikille sähkösopimuksen alkuperäksi EKOenergiaa, joka on tuotettu tuulivoimalla.

Kun olet täyttänyt lomakkeen ja lähettänyt sen käsiteltäväksi, kuittaamme sen sähköpostiisi. Myöhemmin, kun sopimuksesi on käsitelty, saat sähköpostiisi vielä sopimusvahvistuksen. On hyvä tarkistaa, että vahvistuksessa olevat tiedot ovat oikein.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–17.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Usein kysytyt kysymykset

Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.