Sähkösopimus muuton yhteydessä

Oletko muuttamassa? Silloin kannattaa hoitaa sähkösopimus kuntoon

Muuttaminen voi olla stressaavaa, ja uuden sähkösopimuksen tekeminen saattaa unohtua kiireessä. Pimeä asunto ei helpota muuttopäivän urakkaa. Sähkösopimuksen voi kuitenkin solmia jo hyvissä ajoin ennen muuttoa, ja se vie vain muutaman minuutin.

Meiltä saat sähkösopimuksen helposti ja nopeasti uuteen kotiin kaikkialle Suomeen. Selkeät sopimuksemme ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä, ja löydät niistä helposti itsellesi sopivan vaihtoehdon – asuit sitten yksiössä tai omakotitalossa. Asiakkaistamme 75 % kertoi saaneensa suoraa säästöä vaihtamalla Lumo Energiaan*.

Tee uusi sähkösopimus ajoissa – vältyt stressiltä ja lisäkuluilta

Sähkösopimuksen tekeminen on nopeaa ja helppoa. Uuden sopimuksen solmimista varten tarvitaan vain nimi, henkilötunnus, osoite, johon sähkösopimus halutaan tehdä sekä päivämäärä, jolloin sopimuksen toivotaan astuvan voimaan.

Sähkösopimus olisi hyvä tehdä pari viikkoa ennen muuttoa, mutta mikäli olet myöhemmin liikkeellä, ei hätää. Verkkosivuiltamme voit tehdä sopimuksen viiden vuorokauden päähän. Jos muuton aikataulu on pikaisempi, suosittelemme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse. Näin voimme varmistaa, että sopimus saadaan käsiteltyä ajoissa, ja sähkösopimuksesi on voimassa muuttopäivänä.

Kun teet sähkösopimuksen ajoissa, vältyt paikallisen sähkönsiirtoyhtiön mahdollisilta pikakytkentämaksuilta. Käytännöt ja pikakytkentämaksun suuruus vaihtelevat sähkösiirtoyhtiön mukaan, ja asiakaspalvelijamme varmistavat tilanteen aina tapauskohtaisesti.

Sähkösopimuksien vertailu kannattaa

Kun solmit sähkösopimusta uuteen osoitteeseen, kannattaa vertailla erilaisia sopimuksia. Hintojen lisäksi on tärkeää huomioida sopimustyyppi sekä sähkön tuotantotapa. Mikäli uuden asunnon koko muuttuu merkittävästi nykyisestä asunnosta tai uudessa asunnossa on sähkölämmitys, voi olla aiheellista valita erityyppinen sähkösopimus kuin ennen.

Mistä sitten tietää, millainen sähkösopimus tulisi valita? Kerrostaloasuntoon sopii toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkösopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain tai kuukausittain. Korkeampaan kulutukseen ja sähkölämmitteisiin asuntoihin kannattaa valita sopimus, jossa on kiinteä kilowattituntihinta. Tutustu tarkemmin pörssisähkösopimuksiin ja määräaikaisiin sopimuksiin.

Valitse mahdollisuuksien mukaan aina sähkösopimus ilman perusmaksua ja säästät jopa kymmeniä euroja vuodessa. Mikäli ympäristön hyvinvointi on sinulle tärkeää, muista valita sähkösopimukseesi uusiutuvat energialähteet. Pieni lisähinta on merkittävä teko ympäristön kannalta.

Muuttajan muistilista – Näin teet muuttamisesta helppoa ja huoletonta

Muuton yhteydessä on tärkeää muistaa sähkösopimuksen lisäksi muutkin liittymät ja sopimukset. Lisäksi muuton toteutus, kuten esteetön kulku kadulle ja tarvittavat ilmoitukset on hyvä hoitaa ajoissa. Tässä muutamia tärkeitä asioita:

  • Solmi uusi sähkösopimus ja irtisano vanha
  • Arvioi uuden kotisi lämmitystarve ja huomioi asunnon koko
  • Siirrä kotivakuutuksesi tai hanki uusi
  • Sovi internet-yhteyden siirrosta operaattorisi kanssa

Katso koko lista ja vinkit muuttajalle

Sähkösopimus heti

Oletko jo muuttanut uuteen asuntoon eivätkä sähköt toimi? Onko sähkösopimus jäänyt tekemättä?

Kun tarvitset sähkösopimuksen nopeasti, ota heti yhteys asiakaspalveluumme, ja tilanne voidaan korjata parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Näin saat sähkösopimuksen heti

*Lumo Energian asiakaskysely

Paketit

Paketit

  • Sama hinta joka kuukausi
  • Ei huolta sähkön hinnan vaihteluista
  • Turvallinen ja vaivaton vaihtoehto

Lue lisää

Sopimuksemme

Vertaa, vaihda ja säästä

Vain noin joka kymmenes suomalainen kilpailuttaa sähkösopimuksen, vaikka se voi tuoda merkittäviä säästöjä. Valinnanvapaus tarkoittaa, että et ole sitoutunut oman alueesi sähkönmyyjään, vaan voit valita sinulle edullisimman ja arvojesi mukaisen sopimuksen parhaalta tarjoajalta. 

Asiakkaistamme 94,5 % piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 75 % sai suoraa säästöä vaihtamalla Lumoon. Tee juuri sinulle paras sähkösopimus ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. 

Tutustu asiakaskyselymme tuloksiin

IHMISEN KOKOINEN SÄHKÖYHTIÖ

Lumo Energia on vuonna 2015 perustettu Helsingin Vallilassa toimiva moderni sähköyhtiö. Asiakaspalvelijamme palvelevat ja auttavat kuluttajia sekä yrityksiä löytämään itselleen parhaan sähkösopimuksen. Tuotteemme ovat selkeitä, ja tehokas organisaatiomme pystyy tarjoamaan kilpailukykyisen hinnan kaikkiin tilanteisiin. Jo lähes 50 000 suomalaista on valinnut sähköyhtiökseen Lumo Energian.

Kokemuksia-sivulle

Artikkelit

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–17.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]