Paras sähkösopimus opiskelijalle

Valitse opiskelija-asuntoon tai pieneen kulutukseen sähkösopimus ilman perusmaksua

MarkkinaPlus

  • Kuukausittain muuttuva kWh-hinta
  • Sopii erityisesti matalaan kulutukseen
  • Ei perusmaksua – Säästät jopa 50 € vuodessa!
  • Marginaali 0,99 snt/kWh
Kuukauden pörssihinta + 0,99 snt/kWh + 0 €/kk Tee sähkösopimus Lisätiedot

Sähkösopimuksista ei juurikaan ole tarjolla opiskelija-alennuksia. Koska opiskelija-asunnossa, yksiössä tai kaksiossa, kuluu todennäköisesti vähän sähköä varustelusta riippumatta, on kuukauden sähkölasku yleensä noin viidestä kymmeneen euroa. Sentin halvempi kilowattitunti ei tuota isoa muutosta sähkölaskuun, mutta erilaiset lisämaksut ovat merkittäviä. 

Pieneen asuntoon kannattaa valita joustava sopimus

Kerrostaloasuntoon edullisin vaihtoehto on usein toistaiseksi voimassa oleva markkinahintainen sähkösopimus, jossa kilowattitunnin hinta määräytyy kuukausittain sähköpörssin hintojen mukaan. Kerrostaloasunnoissa sähkön kulutus on sen verran matalaa, että vaikka kilowattitunnin hinta saattaa heitellä kuukausien välillä, sillä ei ole suurta vaikutusta sähkölaskun kokonaissummaan. Heittely sähkön hinnassa ei pienellä kulutuksella aiheuta taloudellista riskiä, ja talven mahdollisesti pari euroa isompi lasku korjaantuu kesän edullisina kuukausina. 

Mikäli kuitenkin haluaa ennakoida kulujaan, voivat määräaikainen sopimus kiinteällä kilowattitunti- tai kuukausihinnalla olla sopivia vaihtoehtoja. Lue, miten erilaisia sähkösopimuksia kannattaa vertailla.

Valitse perusmaksuton sähkösopimus

Sähköstä maksetaan kulutetuiden kilowattituntien perusteella. Sähkösopimukseen voi kuitenkin sisältyä perusmaksu, joka onkin yleensä arvoltaan suurin yksittäinen muuttuja eri sähkösopimuksien välillä. Perusmaksut saattavat olla muutamasta eurosta jopa viiteen euroon, mikä tekee vuodessa useita kymmeniä euroja. Etenkin silloin, kun sähkön kulutus on matalaa ja sähkölaskut ovat pieniä, kannattaa huomioida, että perusmaksun osuus voi olla jopa puolet koko sähkölaskusta.

Esimerkiksi kerrostalokaksion sähkönkulutus on keskimäärin noin 200 kilowattituntia kuukaudessa. Tämä tarkoittaa viiden sentin kilowattituntihinnalla 10 euron sähkölaskua. Jos sopimukseen lisätään viiden euron perusmaksu, on se kolmasosa sähkölaskun kokonaissummasta. Valitse siis kerrostaloasunnon kulutukseen sopimus ilman perusmaksua, vaikka hieman korkeammalla kilowattituntihinnalla. 

Ympäristöystävällinen sähkö on edullista

Sähkön alkuperä ja ympäristösertifikaatit vaikuttavat sähkölaskun loppusummaan samaan tapaan kuin sähkön kulutuskin. Edellä mainitulla kulutuksella Suomen luonnonsuojeluliiton suosittelema EKOenergia maksaa noin euron kuukaudessa. EKOenergian tuotannossa on huomioitu sähköntuotantolaitosten laajemmat ympäristövaikutukset, ja EKOenergian valitsemalla sijoitat myös Ilmastorahastoon.

Suosittelemme kaikille sähkön alkuperäksi uusiutuvia energialähteitä. Kysynnän ja suosion myötä myös tuetaan kestävämmän ja puhtaamman sähkön tuotantoa yhteiskunnallisella tasolla. Energiateollisuus on merkittävässä roolissa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, ja yksi tärkeimmistä tavoitteista on luopua fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

Valitse sopimuksen tilauslomakkeella itsellesi sopiva, omien arvojesi mukainen alkuperä.

Tee sähkösopimus hyvissä ajoin

Sähkösopimus uuteen asuntoon olisi hyvä tehdä pari viikkoa ennen muuttoa, mutta mikäli olet myöhemmin liikkeellä, ei hätää. Verkkosivuiltamme voit tehdä sopimuksen viiden vuorokauden päähän. Jos muuton aikataulu on pikaisempi, lisää vain toive pikaisesta aloituksesta tilauslomakkeen kommenttikenttään. Sopimusten käsittelijä ottaa toiveesi huomioon, ja sopimuksen aloitusta aikaistetaan mahdollisuuksien mukaan. Näin voimme varmistaa, että sopimus saadaan käsiteltyä ajoissa, ja sähkösopimuksesi on voimassa muuttopäivänä.

Ehditkö jo muuttaa? Jäikö sähkösopimus tekemättä?

Lue, miten saat sähkösopimuksen voimaan heti.

MarkkinaPlus

  • Kuukausittain muuttuva kWh-hinta
  • Sopii erityisesti matalaan kulutukseen
  • Ei perusmaksua – Säästät jopa 50 € vuodessa!
  • Marginaali 0,99 snt/kWh
Kuukauden pörssihinta + 0,99 snt/kWh + 0 €/kk Tee sähkösopimus Lisätiedot

Sopimuksemme

Suosittele meitä kaverillesi, saatte molemmat 10 €

Lumo Energian asiakkaana sinulla on mahdollisuus muistaa ystävää rahanarvoisella edulla – ja nauttia edusta myös itse! Kun suosittelet meitä kaverillesi, saatte molemmat 10 euron hyvityksen sähkölaskuistanne.

Asiakkaistamme 83,2 % suosittelisi meitä tuttavalleen todennäköisesti tai erittäin todennäköisesti.

Lisätietoja kampanjasta saat asiakassuhteen solmittuasi Oma Lumo -palvelustamme.

Ihmisen kokoinen sähköyhtiö

Lumo Energia on vuonna 2015 perustettu Helsingin Vallilassa toimiva sähköyhtiö. Jo lähes 70 000 suomalaista on valinnut meidät sähköyhtiökseen. Asiakkaistamme 97,3 % piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 76,1 % sai suoraa säästöä vaihtamalla Lumo Energiaan. Tee juuri sinulle paras sähkösopimus ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. 

Kokemuksia-sivulle

Artikkelit

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Mikä on paras sähkösopimus opiskelijalle?

Opiskelija-asunto, yksiö tai kaksio kuluttaa todennäköisesti vähän sähköä, varustelusta riippumatta. Tällöin mahdollisen perusmaksun osuus sähkölaskun summasta on kohtuuttoman suuri. Tärkeintä onkin valita sähkösopimus ilman perusmaksua. Opiskelijalle sopii hyvin toistaiseksi voimassa oleva markkinahintainen sähkösopimus, jossa on aina ajankohtainen hinta. Vaikka pörssisähkösopimuksessa kilowattitunnin hinta saattaa heitellä kuukausien välillä, sillä ei ole suurta vaikutusta sähkölaskun kokonaissummaan.

Paljonko yksiössä kuluu sähköä?

Kerrostaloyksiössä sähkön kulutus on maltillista, n. 1 400 kWh/vuosi. Yksiössä suurimpia sähkönkulutukseen vaikuttavia tekijöitä ovat asunnon kodinkoneet, niiden ikä ja käyttötiheys sekä mahdollinen kylpyhuoneen lattialämmitys.

Paljonko opiskelijan sähkö maksaa?

Koska pienissä asunnoissa sähkönkulutus on maltillista, on opiskelijan sähkölasku yleensä n. 5–10 euroa kuukaudessa. Laskun summaan vaikuttavat esimerkiksi asunnon koko ja sen varustelu, sähkönkulutustavat sekä tietenkin oma sähkösopimus ja sen hinta.

Asiakaspalvelu

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

09 4272 0444 [email protected]