Lumo Energia

EKOenergi vindkraft för alla elavtal

Teckna ett elavtal som är bra för miljön och välj vindkraft märkt med EKOenergi – ett miljövänligt val, som främjer produktionen av hållbar energi och hjälper att bromsa klimatförändringar. 

Välj EKOenergi som ursprung för din el när du fyller i beställningsformuläret. Om du redan har ett elavtal med Lumo Energia och vill uppdatera din energikälla, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Vad är EKOenergi?

EKOenergi lanserades av Finlands Naturskyddsförbund och är ett globalt ideellt miljömärke, som kan tilldelas förnybar energi.

Men all förnybar energi kan inte få EKOenergi-märkningen, och energin måste uppfylla hållbarhetskriterierna som godkänts av miljöorganisationerna i EKOenergi-nätverket.

Vindkraft kan endast säljas som EKOenergi om produktionsanläggningarna ligger utanför skyddade naturområden och viktiga fågelområden.

Välj EKOenergi 
för endast 0,99 cent/kWh*

*kostar 1–2 €/månad i lägenhet

Varför välja EKOenergi?

 

Enkel och värdefull klimataktion

Du får din el på exakt samma sätt som tidigare, men nu är den så miljövänlig som möjligt. I en lägenhet med tre rum, med en genomsnittlig energiförbrukning, kostar EKOenergi endast cirka 2,5 euro per månad.

 

 Du stöder fossilfri energiproduktion

Ju mer certifierad el som köps in, desto mer produceras den. Det är viktigt för framtiden att allt fler väljer fossilfria energikällor.

 

 Du stöder miljöprojekt

EKOenergi finansierar förnybara energiprojekt och t.ex. återställning av floders naturliga miljöer. Genom att teckna elavtal med EKOenergi är du med och stöder och möjliggör dessa projekt.

Läs mer om EKOenergi och miljöprojekt

Du kan läsa mer om EKOenergi och de projekt som möjliggjorts av Klimatfonden och EKOenergis Miljöfond på deras egna nätsidor. 

Läs mer om EKOenergi på deras  sidor

Kundservice

Vi värdesätter våra kunder och har som mål att ge prima kundservice. Kontakta oss om du behöver hjälp med att teckna eller välja elavtal eller bara vill ha ett nytt, billigare elavtal.

Kolla våra frågor och svar

Vår kundtjänst är öppen: vardagar kl. 9–18.

På övriga tider kan du skicka din förfrågan per e-post till adressen [email protected]

Avgift för kundtjänstens servicetelefon: Lokalnätsavgift

Vardagar mån.–fre. kl. 9–18
09 4272 0444
Hitta svar också på Frågor och svar.