Lumo Energia

Fortlöpande elavtal

När du vill ha ett elavtal som inte kräver att du binder dig för lång tid, är ett fortlöpande elavtal det rätta alternativet.

Vårt Tuntispot-elavtal baserar sig på elpriset på nordiska elbörsen Nord Pool för Finlands prisområde. Detta elavtal passar dig som vill köpa din el till aktuellt pris – och genast dra nyttan när elpriser sjunker. Märk att det rörliga elpriset ändras månatligen!

Tuntispot faktureras enligt elbörsens timspotpris. På priset läggs ännu moms och elbolagets marginal.

Över tid brukar ett rörligt elpris bli det förmånligaste alternativet – dags att utnyttja svängningarna på elmarknaden till din egen fördel!

Tuntispot

  • Spotpris per timme/kWh
  • När du vill ha kontroll på din elförbrukning
  • Marginal 1,25 cent/kWh
Timspotpris + 1,25 cent/kWh + 0 €/mån. Teckna elavtal

Perus

  • Fast pris
10,99 cent/kWh + 0 €/mån. den första mån., därefter 17,99 cent/kWh + 2,99 €/mån. Teckna elavtal

Tuntispot-avtalet passar dig med såväl låg som hög förbrukning, speciellt om du är redo att följa med prisutvecklingen på elbörsen – och har möjlighet att anpassa din elförbrukning till de timmar på timspotpriset är som förmånligast. Härigenom kan du direkt påverka din egen elräkning. När förbrukningen är låg, påverkar inte de månatliga svängningarna i kilowattpriset din elräkning alltför mycket.

OBS! Trots allt måste du komma ihåg att har du hög förbrukning, t.ex. med elvärme, kan priset ibland skjuta iväg och det med råge. Det är värt att ha en ekonomisk buffert för dessa tillfällen. Men, som sagt, sedan genast när priset sjunker på elbörsen, sjunker också priset omgående för dig.

Se elbörsen Nord Pools prisstatistik på Nord Pools webbplats.

Du kan också lägga till 100 % fossilfri energi eller EKOenergi, som rekommenderas av Finlands naturskyddsförening, till alla våra elavtal.

Pris inkl. moms 24 %. Tariff: allmänn el. Läs försäljningsvillkoren.

 

Har du solpaneler?

Sälj din överskottsproduktion av solenergi till Lumo Energia.

Läs mer om avtalet för mikroproducenter

Vi värdesätter våra kunder och därför skiljer vi oss från mängden genom förstklassig och effektiv kundservice. Kontakta oss om du behöver hjälp med att ingå elavtal, börja använda tjänsten eller bara vill ha ett nytt, förmånligare elavtal.

Kolla våra frågor och svar

Vår kundtjänst är öppen: vardagar kl. 9–18.

På övriga tider kan du skicka din förfrågan per e-post till adressen [email protected]

Avgift för kundtjänstens servicetelefon: Lokalnätsavgift

Vardagar mån.–fre. kl. 9–18
09 4272 0444
Hitta svar också på Frågor och svar.