Lumo Energia

Aurinko­sähkö­järjestelmä taloyhtiöön

 

 • Älykkäät ratkaisut taloyhtiön omavaraiseen sähköntuottoon
 • Räätälöidyt kokonaisuudet kerros- ja rivitaloihin
 • Täydellinen avaimet käteen -palvelu

 

Aurinkoenergia on uusiutuva ja ehtymätön energianlähde, jonka hyödyntämismahdollisuudet ovat rajattomat. Taloyhtiössä aurinko­sähkö­järjestelmän tuottama sähkö käytetään kiinteistön omaan sekä sen asukkaiden sähkönkulutukseen. Näin taloyhtiö ja sen asukkaat voivat pienentää kulujaan ja hiilijalanjälkeään.

Lumo Energia tarjoaa taloyhtiöille aurinko­sähkö­järjestelmät kokonaispalveluna tuotantomahdollisuuksien selvittämisestä aina voimalan toiminnan seuraamiseen saakka. Tarjoamme sopivat ratkaisut kaikkiin kerros- ja rivitaloihin koosta ja sijainnista riippumatta. Energiayhtiönä pystymme tarjoamaan juuri sinun taloyhtiöllesi sopivan palvelukokonaisuuden.

Lataa Aurinkosähköä taloyhtiöön -esite

Avaimet käteen -palvelumme taloyhtiöille

 1. Tuotanto- ja hyödyntämissimulaatio

  Aivan aluksi toimitamme teille tarkat laskelmat taloyhtiönne mahdollisuuksista hyödyntää aurinkovoimaa. Hyödynnämme simulaatio-ohjelmaamme sopivan kokoisen järjestelmän ja sen vuosittaisen sähköntuotannon arvioimiseen. Käytämme hyödyksi kiinteistönne tuntikohtaisia kulutustietoja, joiden perusteella laskemme, kuinka suuri osa tuotetusta sähköstä kuluu kiinteistön tarpeisiin, kuten lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien, hissien ja valaistuksen toimintaan. Jäljelle jäävästä energiasta laskemme huoneistoissa hyödynnettävän aurinkosähkön määrän ja huoneistokohtaisen säästön sähkölaskuissa.

 2. Kartoituskäynti ja suunnitelman teko

  Tulemme paikan päälle tekemään kartoituskäynnin kohteeseenne asennettavaksi suunnitellusta järjestelmästä. Kartoituskäynnillä varmistetaan mm. katon kunto ja kantavuus, kaapelointireitit ja sähkökeskuksen vaatimat muutostyöt. 

 3. Asennus, voimalan käyttöönotto ja käyttökoulutus

  Asennamme aurinkovoimalan ja huolehdimme käyttöönottoon liittyvistä paperitöistä puolestanne. Perehdytämme taloyhtiönne huoltohenkilökunnan järjestelmän huoltoon ja turvallisuuteen liittyviin asioihin. Voimala voidaan yleensä ottaa käyttöön heti asennuksen jälkeen.

 4. Energiayhteisö ja toiminnan valvonta

  Avustamme teitä energiayhteisön perustamisessa, jotta sähkön jako asukkaiden käyttöön onnistuu. Seuraamme asentamiemme voimaloiden toimintaa ja sähköntuotantoa, ja ohjelmistomme havaitsee mahdolliset häiriötilanteet automaattisesti. Käyttöönoton jälkeen voimalan olemassaolo ei näy taloyhtiönne arjessa mitenkään – paitsi pienempien sähkölaskujen muodossa.

Ympäristöystävällistä sähköä kiinteistöön ja sen asukkaille

Taloyhtiöt voivat vuodesta 2022 eteenpäin jakaa oman aurinkovoimalansa tuottamaa sähköä myös kiinteistön asuntoihin uuden hyvityslaskentamallin avulla. Tällöin taloyhtiö muodostaa energiayhteisön, jonka kesken tuotettu energia jaetaan. Näin myös asukkaat saavat konkreettista hyötyä talon katolle asennetusta aurinkovoimalasta, ja kaikki tuotettu sähkö pysyy taloyhtiön omassa käytössä.

Taloyhtiön aurinkovoimala pienentää sekä kiinteistön että sen asukkaiden hiilijalanjälkeä. Järjestelmän käyttöikä on yli 30 vuotta, joten investointi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Omavarainen sähköntuotanto taloyhtiössä nostaa myös kiinteistön kiinnostavuutta asuntomarkkinoilla, ja näin ollen myös asuntojen jälleenmyyntiarvo nousee.

Lumo Energia mitoittaa, suunnittelee ja toteuttaa kaikki aurinko­sähkö­järjestelmät taloyhtiöllesi oman sähköntuotannon käyttöönottamiseksi. Autamme myös energiayhteisön perustamiseen liittyvissä toimenpiteissä ja energia-avustuksen hakemisessa.

Kaikki sähkö taloyhtiön käyttöön

Itse tuotettu sähkö jaetaan taloyhtiön muodostaman energiayhtiön kesken.

 

Kiinteistön arvo nousee

Kiinteistön kiinnostavuus ja asuntojen jälleenmyyntiarvo nousevat.

Pienempi hiilijalanjälki

Aurinko­sähkö­järjestelmä pienentää sekä kiinteistön että sen asukkaiden hiilijalanjälkeä.

 

Järkevä sijoitus

Järjestelmän käyttöikä on yli 30 vuotta, joten investointi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Miten taloyhtiöni voi hankkia aurinkopaneelit?

Selvitämme mielellämme taloyhtiönne potentiaalin aurinkovoiman tuottamiseen ja hyödyntämiseen. Ehdota asiaan tutustumista taloyhtiön hallitukselle tai pyydä meitä olemaan yhteydessä isännöitsijääsi.

Teemme ilmaiseksi selvityksen juuri teidän taloyhtiöönne sopivasta kokonaisuudesta ja sen hyödyistä kiinteistölle ja asukkaille. Voimme lähettää selvityksen taloyhtiönne hallitukselle tai tulla esittelemään sen paikan päälle. Tarkan tarjouksen laskemiseksi vaaditaan myös kartoituskäynti kohteessanne, jonka perusteella voimme laatia suunnitelman järjestelmän asennuksesta.

Täytä alla oleva yhteydenottolomake alkuun pääsemiseksi. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian!

Oletko kiinnostunut taloyhtiösi mahdollisuuksista hyödyntää aurinkosähköä?

Täytä oheinen lomake, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!