Lumo Energia

Sähköauton latauslaitteet taloyhtiöille

 

 • Älykkäät ratkaisut auton lataukseen taloyhtiöissä
 • Kaikkiin kiinteistöihin sopivat ratkaisut
 • Luotettava avaimet käteen -palvelukokonaisuus
 • Toiminnan etäseuranta
 • Räätälöitävät palvelumallit

 

Tarjoamme taloyhtiöille sähköauton latauslaitteet kokonaispalveluna. Älykkäät latauslaitteet mahdollistavat asukkaiden laskuttamisen käytön mukaan. Latauslaitteet voidaan suunnitella ja toteuttaa joko asukkaiden yhteiseen tai henkilökohtaiseen käyttöön tarpeiden mukaan. Älykäs kuormanohjaus huolehtii kiinteistön tehokapasiteetin riittävyydestä, jolloin latauslaitteiden käyttäminen taloyhtiössä on turvallista ja huoletonta.

Garo GLBDC-latauslaitteet

Garon GLBDC -latauslaitteet sopivat sähkö-, ja hydridiautojen tehokkaaseen lataamiseen. Laiteella voidaan ladata useimmat sähköautojen akut tyhjästä täyteen noin viidessä tunnissa. Latausteho on säädettävissä 3,7-22 kW välillä. Laitteet voidaan asentaa tolppaan tai seinäasennuksena kohteesta riippuen. Laitteiden asennus saattaa vaatia muutoksia kiinteistön pääsulakkeeseen ja kaapelointiin.

Ratkaisut kaikkiin tarpeisiin

Tarjoamme taloyhtiöiden tarpeisiin sopivat ratkaisut yksittäisestä latauspisteestä aina kaikkien autopaikkojen sähköistämiseen. Asiantuntijamme kartoittavat kohteen ja asiakastarpeen ja tekevät ehdotuksen sopivasta ratkaisusta.

Toimittamamme latausratkaisut täyttävät kansalliset sähköturvallisuusvaatimukset. Hoidamme latauspisteiden asennuksen turvallisesti ja huolehdimme latauspalvelun käyttöönotosta sekä ylläpidosta. Toimitamme latausratkaisuja kaikkialle Suomeen.

Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksen määrä on 35 %, ja sitä voivat hakea taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt ja niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Avustuksen voi saada 50 % suuruisena, jos vähintään puolella avustuksella toteutettavista latauspisteistä voi ladata vähintään 11 kW:n teholla.

Kysymyksiä ja vastauksia

 1. Mitä taloyhtiön pitää selvittää ennen hankintaa?

  Ensimmäiseksi on hyvä selvittää asukkaiden tämänhetkinen tarve auton lataukselle sekä latauspisteille käytettävissä oleva tila. Kuinka monta lataajaa taloyhtiössä on ja onko heillä käytössään täyssähkö- vai hybridiautoja? Halutaanko autoja ladata yhteiskäytössä olevasta latauspisteestä vai hankitaanko kaikille oma laite omalle parkkipaikalle?

  On myös hyvä miettiä valmiutta uusien sähköautoilijoiden varalta. Suosittelemme varautumaan sähkö- ja hybridiautojen kasvavaan määrään taloyhtiössä lähivuosina ja hankkimaan tarvittavat laitteet valmiiksi tai varmistamaan valmiuden laitteiden lisäämiseen tulevaisuudessa.

 2. Tarvitseeko sähköliittymään tai kaapelointiin tehdä muutoksia?

  Mahdolliset muutokset sähköliittymän tai kaapeloinnin osalta ovat aina kohdekohtaisia, ja muutostarpeet arvioidaan kohdekäynnin yhteydessä. Pienitehoisempien laitteiden asennus ei välttämättä vaadi muutoksia kaapelointiin, jolloin hakintakustannus on huomattavasti pienempi. Jos halutaan varautua tulevaisuutta varten tehokkaammilla latauslaitteilla, joudutaan kaapelointeja hyvin todennäköisesti uusimaan ja mahdollisesti suurentamaan myös sähköliittymää.

 3. Taloyhtiössäni on x määrä henkilöitä, jotka haluavat hankkia latauslaitteet. Täytyykö kaikkien osallistua kustannuksiin?

  Taloyhtiö voi hankkia tarvittavan infran latauslaitteiden asentamiseksi, mutta jättää itse laitteiden hankinnan kustannukset asukkaille itselleen. Tällöin taloyhtiön investointitarve on pienempi, ja laitteen haluava asukas voi hankkia sen omalle parkkipaikalleen meiltä myös myöhemmin.

Oletko kiinnostunut hankkimaan sähköautojen latauslaitteen taloyhtiöösi?

Täytä oheinen lomake, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.