Lumo Energia

Lumo Energia 2 v Hybridi

27,20 snt/kWh + 10 % kuukauden markkinahinnasta

+ 3,90 €/kk

Lumo Energia 2 v Hybridi on uudenlainen sähkösopimus! Se sopii sinulle, joka haluat kiinteän hinnan edut, mutta olet samalla valmis ottamaan pienen riskin saadaksesi sähkösi hieman edullisemmin.

Hybridi-sopimuksen hinta muodostuu kolmesta osasta:

  1. Kiinteä kWh-hinta, joka on hiukan tavallisen määräaikaisen sopimuksen kWh-hintaa edullisempi.

  2. Muuttuva kWh-hinta, joka on 10 % Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen kuukauden keskihinnasta. Hinta vaihtelee kuukausittain sähköpörssin keskihinnan mukaan. Keskihinta selviää aina kuun lopussa.

  3. Kiinteä kuukausittainen perusmaksu.

Sopimus on määräaikainen kahden vuoden ajan, eikä sen kiinteä hinta, perusmaksu tai hinnanmuodostusperuste voi muuttua määräaikaiskauden aikana.

Mitä 10 % Nord Poolin kuukauden keskihinnasta tarkoittaa?

Joka kuukauden lopussa sähköpörssi Nord Poolissa muodostuu kuukauden keskihinta. Esimerkiksi huhtikuussa 2022 keskihinta oli 9,84 snt/kWh (sis. alv. 24 %). Keskihinnasta 10 %, joka huhtikuussa olisi ollut 0,98 snt/kWh, lisätään Hybridin kiinteään kWh-hintaan. Tämä Hybridi-sopimuksen muuttuva kWh-hinta vaihtelee siis kuukausittain, eikä sitä tiedetä etukäteen.

Nord Poolin verkkosivuilla voit tarkastella toteutuneita pörssihintoja. Huomaathan, että Nord Poolin hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Lue lisää pörssisähköstä.

Ilmoitetut hinnat sis. alv. 24 %. Hinnat sisältävät sähkönmyynnin. Sähkönsiirrosta laskuttaa omalla laskullaan paikallinen sähkönsiirtoyhtiö julkisen hinnastonsa mukaisesti. Sopimuksen tariffi: Yleissähkö. Tutustu myyntiehtoihimme.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on ollut sähkön keskihinta Nord Poolissa viime kuukausina?

Alle olemme listanneet sähkön kuukausittaisen keskihinnan sähköpörssi Nord Poolissa viimeisen puolen vuoden aikana.

  • Marraskuu 2021: 10,65 snt/kWh
  • Joulukuu 2021: 23,98 snt/kWh
  • Tammikuu 2022: 13,23 snt/kWh
  • Helmikuu 2022: 10,05 snt/kWh
  • Maaliskuu 2022: 10,72 snt/kWh
  • Huhtikuu 2022: 9,84 snt/kWh

Edellä mainitut hinnat sisältävät alv. 24 %. Huomaathan, että jos tarkastelet hintoja Nord Poolin verkkosivuilla, hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.

Miksi valitsisin 2 v Hybridin enkä tavallista 2 vuoden määräaikaista sopimusta?

Hybridi-sopimuksella voit saada sähköä hieman edullisemmin kuin tavallisella 2 v määräaikaisella. Pörssisähkön hinta kuitenkin vaihtelee kuukausittain, ja jokaisen kuukauden laskutushinta selviää aina vasta kuun lopussa. Sinun täytyy siis ottaa pieni riski saadaksesi edullisemman hinnan.

Miten markkinahinta muodostuu Nord Poolissa?

Pohjoismaisessa sähköpörssi Nord Poolissa (ns. sähkön tukkumarkkina) sähkön tuottajat ja välittäjät myyvät ja ostavat sähköä spot-hintaan.

Yleisin tapa ostaa ja myydä sähköä tapahtuu seuraavan päivän tuntikohtaisella sähkön hinnalla. Tämä tarkoittaa, että ostajat ja myyjät sopivat huomisen sähkön hinnoista tunti kerrallaan. Joka päivä toimija ilmoittaa, kuinka paljon sähköä aikoo ostaa huomenna ja millä hinnalla. Samalla sähköntuottajat ilmoittavat, kuinka paljon sähköä he aikovat tuottaa huomenna ja millä hinnalla. Sähköpörssi sulkeutuu joka päivä klo 13.00.

Kun ostaa ja myy sähköä markkinaa edeltävänä päivänä, tarvitaan huolellista suunnittelua.Odottamattomat tapahtumat voivat muuttaa olosuhteita. Tämän takia Nord Poolissa on myös markkinat, joissa ostajat ja myyjät voivat ostaa sähköä reaaliajassa, tunti kerrallaan: päivänsisäinen markkina.

Nämä edellä mainitut kaksi markkinahintaa yhdessä määräävät niin sanotun spot-hinnan. Spot-hinta ohjaa sitä, mihin hintaan sähköä myydään asiakkaille. Pörssisähkösopimuksissa spot-hintaan lisätään aina ALV 24 % ja sähkönmyyjän marginaali. Tarkastele spot-hintaa Nord Poolin sivuilta.

Lue lisää spot-hinnasta

Miten voin seurata sähkön markkinahintaa?

Sähkön markkinahintaa voi seurata pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin verkkosivuilla, jossa voi tarkkailla seuraavalle päivälle asetettuja sähkön hintoja. Verkkosivuilta näkee myös sähkön hinnan historiallista dataa. Nord Poolin hintoja tarkkaillessa on hyvä muistaa, että ne eivät sisällä arvonlisäveroa tai myyjän marginaalia.

Valitse sopimukseesi päästötön sähkö

Kaikkiin sopimuksiimme voi valita alkuperätakuilla varmennettua fossiilitonta energiaa tai Suomen Luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa. Valitse alkuperä sopimuksen tilauslomakkeella.

Lisää määräaikaiseen sopimukseen vaihto-oikeus

Mietityttääkö määräaikaiseen sähkösopimukseen sitoutuminen? Mitä jos sopimusten hinnat laskevat ja omasi on kalliimpi? Lisää sähkösopimukseesi vaihto-oikeus, niin voit vaihtaa sopimuksesi toiseen määräaikaiseen sähkösopimukseen kesken sopimuskauden.

Vaihto-oikeuden voi käyttää kerran 12 kuukauden aikana. Sopimuksen voi vaihtaa yhtä pitkään tai pidempään määräaikaiseen sopimukseen. Kun haluat käyttää vaihto-oikeuden, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Lisää vaihto-oikeus sähkösopimukseesi tilauslomakkeella! Vaihto-oikeutta ei voi lisätä sopimukseen jälkikäteen.

Oletko muuttamassa?

Jos olet tekemässä sopimusta osoitteeseen, jossa sinulla ei ole voimassa olevaa sähkösopimusta, valitse tilauslomakkeella vaihtoehto Teen sopimusta osoitteeseen, jossa minulla ei ole aikaisempaa sopimusta.

Jos haluat sopimuksesi alkavan aikaisemmin kuin 5 vuorokauden kuluttua, ilmoita toivomasi aloituspäivämäärä Lisätietoja-kenttään. Otamme sen huomioon sopimuksesi käsittelyssä.

Vaihdatko sähköyhtiötä?

Jos vaihdat sähkönmyyjää nykyisessä osoitteessasi, valitse tilauslomakkeella vaihtoehto Vaihdan sähkönmyyjää nykyisessä kohteessa. Uuden myyjän sopimus voi alkaa aikaisintaan 15 vuorokauden kuluttua.

Jos määräaikainen sopimuksesi on päättymässä, se jatkuu määräajan päättymisen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana nykyisellä sähkönmyyjälläsi, kunnes uusi sopimuksesi alkaa.

Ihmisen kokoinen sähköyhtiö

Lumo Energia on vuonna 2015 perustettu Helsingin Vallilassa toimiva sähköyhtiö. Jo 60 000 suomalaista on valinnut meidät sähköyhtiökseen.

Asiakkaistamme 97,3 % piti sähköyhtiön vaihtamista helppona ja 76,1 % sai suoraa säästöä vaihtamalla Lumo Energiaan. Tee juuri sinulle paras sähkösopimus ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–18.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-18
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.