Lumo Energia

Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset

Kun haluat sähkösopimuksen, joka ei vaadi pitkää sitoutumista, toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on oikea vaihtoehto.

Tuntispot-sähkösopimuksessamme sähkön hinta määräytyy pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin Suomen hinta-alueen hintojen mukaan. Tämä markkinahintainen pörssisähkösopimus sopii sinulle silloin, kun haluat sähköä aina ajankohtaiseen hintaan. Sopimuksessa hinta muuttuu sähköpörssin tuntihintojen mukaisesti. Pörssihintoihin lisätään arvonlisävero ja sähkönmyyjän marginaali. Pörssisähköä ostaessasi voit hyötyä vaihteluista sähkön hinnassa.

Jos muuttuvahintainen sähkösopimus arveluttaa, mutta et silti haluaisi sitoutua määräaikaiseen sopimukseen, suosittelemme Perus-sähkösopimusta. Perus-sopimuksen hinnan tiedät etukäteen ja ensimmäisen kuukauden saat tarjoushintaan.

Tuntispot-sopimus sopii paitsi matalaan kulutukseen myös korkeaan kulutukseen erityisesti silloin, kun olet valmis seuraamaan sähkömarkkinoiden hintakehitystä ja tarkkailemaan omaa sähkönkulutustasi. Kulutusta on mahdollista ohjata edullisimmille tunneille, ja voit näin suoraan vaikuttaa sähkölaskusi summaan.

Kun kulutusta on vähän, muuttuva sähkön kilowattituntihinta ei vaikuta suuresti sähkölaskuun. Jos kulutusta on paljon, tulee varautua siihen, että laskujen summat saattavat heitellä kuukausittain, toisinaan paljonkin. Toisaalta tällöin on myös mahdollista saada suurempia säästöjä, kun sähkön hinta pörssissä painuu alas.

Nord Pool -sähköpörssin hintatilastoja voit tarkastella Nord Poolin verkkosivuilla. Nord Poolissa ilmoitetut hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.

Kaikki ilmoittamamme hinnat sis. alv. 24 %. Tariffi: yleissähkö. Tutustu tarkemmin myyntiehtoihin.

Seuraa sähkön hintaa sovelluksella

Suosittelemme Tuntispot-asiakkaille kantaverkkoyhtiö Fingridin mobiilisovellusta. Sen avulla pidät pörssisähkön hintaa silmällä ja voit ohjata sähkön kulutustasi edullisemmille tunneille. Etsi sovelluskaupasta Fingridin Tuntihinta-sovellus ja lataa se maksutta puhelimeesi.

Valitse sopimukseesi päästötön sähkö

Kaikkiin sopimuksiimme voi valita alkuperätakuilla varmennettua fossiilitonta energiaa tai Suomen Luonnonsuojeluliiton suosittelemaa EKOenergiaa. Valitse alkuperä sopimuksen tilauslomakkeella.

Oletko muuttamassa?

Jos olet tekemässä sopimusta osoitteeseen, jossa sinulla ei ole voimassa olevaa sähkösopimusta, valitse tilauslomakkeella vaihtoehto Olen muuttamassa tähän osoitteeseen. Jos haluat sopimuksesi alkavan aikaisemmin kuin 5 vuorokauden kuluttua, ilmoita toivomasi alkamispäivämäärä tilauslomakkeen Lisätietoja-kenttään, ja otamme sen tilauksesi käsittelyssä huomioon.

Vaihdatko sähköyhtiötä?

Jos vaihdat sähkönmyyjää nykyisessä osoitteessasi, sopimuksen aloitus onnistuu aikaisintaan 15 vuorokauden kuluttua. Jos sinulla on määräaikainen sopimus päättymässä, se jatkuu määräajan päättymisen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana nykyisellä sähkönmyyjälläsi, kunnes uusi sopimuksesi alkaa.

Arvostamme asiakkaitamme ja siksi erotumme ensiluokkaisella ja tehokkaalla asiakaspalvelulla. Ota meihin yhteyttä, jos kaipaat apua sopimuksen teossa, palvelun käyttöönotossa tai vain haluat uuden, paremman sähkösopimuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–17.

Aukioloaikojen ulkopuolella lähetä tiedustelusi sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Asiakaspalvelun palvelupuhelimen hinnasto: paikallisverkkomaksu

Arkisin ma-pe klo 9-17
09 4272 0444
Sähköpostitse
[email protected]
Löydät myös vastauksia usein kysytyt kysymykset sivulta.